Închide

În căutarea firmei care va colecta deșeurile Clujului pentru următorii zece ani

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 24, 2019 0 273

Consiliul Județean mai face un pas în direcția demarării proiectului de gestionare a deșeurilor menajere din județul Cluj, în sistem integrat. Promisiunea că noul depozit ecologic de deșeuri va deveni funcțional până la finalul acestui an, este dublată de procedura de angajare a operatorilor care se va ocupa de colectarea și transportarea deșeurilor, pentru următorii 10 ani.

Reamintim că întreg proiectul de colectare și depozitare a deșeurilor va fi gestionat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Eco-Metropolitan” Cluj, structură înființată în scopul acesta, structură din care fac parte toate unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj. Din momentul în care noul depozit de deșeuri devine funcținal, primăriile clujene nu mai au nicio obligație în privința deșeurilor menajare. Actualele contracte pe care primăriile le au în derulare cu operatorii de deșeuri vor înceta.

Municipiul Cluj Napoca, cum e de așteptat, este cel mai mare producător de deșeuri manajere din județ, având în derulare două contracte de colecatre, pentru două zone, cu firmele Brantner și Rosal. Viceprimarul Dan Tarcea a subliniat că există o clauză în contracte care stipulează că acestea se reziliază de drept din momentul în care va intra în vigoare proiectul de gestionare în sistem integrat a deșeurilor. „Dacă Asociația Eco Metropolitan ne anunță că mâine are un operator general de deșeuri, noi tot mâine putem rezilia contractele”, a spus Tarcea, apreciind că pentru Primăria Cluj nu va exista niciun impediment să se alinieze la proiectul angajat de Consiliul Județean.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj a anunțat că a publicat în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) documentația aferentă licitației, în vederea concesionării serviciilor de colectare şi transport al deșeurilor, precum și operării și administrării stațiilor de transfer. Ofertele pot fi depuse de către operatorii interesați la sediul Asociației Eco-Metropolitan până în 30 octombrie a.c., acestea urmând a fi evaluate atât din punct de vedere financiar, criteriu cu o pondere de 65%, cât și tehnic – 35%. Durata contractelor este de 10 ani, la finalul licitației urmând a fi desemnați maxim trei operatori pentru întreg județul.

Ca și procedură, licitația se va realiza distinct, pe trei loturi diferite, respectiv:

–                 Lotul 1: Zona 1 Cluj-Napoca, plus alte 30 de comune și Zona 2 Huedin împreună cu alte 13 comune;

–                 Lotul 2: Zona 3 Mihai Viteazu, plus alte 12 comune și municipiile Turda și Câmpia-Turzii;

–                 Lotul 3: Zona Gherla, plus alte 19 de comune și municipiul Dej.

Valoarea totală estimată a contractelor de delegare pentru cele trei loturi este de 820.915.345,22 lei, fără T.V.A..

Nici un comentariu

Scrie un comentariu