Închide

Imobiliarele cresc în Cluj în pandemie: cu sute de autorizații de construcție mai mult în 2020 față de anul trecut

Economie by Actual de Cluj - nov. 06, 2020 0 667

Domeniul construcțiilor din cea mai fierbinte piață imobiliară a țării crește considerabil în vreme de pandemie, arată cifrele statistice.

Astfel, doar în luna septembrie au fost emise în Cluj un număr de 236 autorizații de construcție pentru clădiri rezidențiale, mai multe cu 44 față de luna anterioară și cu aproape o sută mai mult decât în aceeași lună a anului precedent, mai exact 92. Este cel mai mare număr de autorizații de construcție emise în Cluj într-o lună în acest an și în perioada similară a anului trecut.

Marea majoritate a autorizațiilor de construcție au fost emise în mediul rural – nu e un secret că la marginea orașului Cluj-Napoca, cel mai scump oraș din țară în domeniul imobiliarelor, a răsărit în ultimii zece ani cea mai mare comună din țară, Florești, mare cât un oraș. Poli de construcție se află și în alte comune din județ, cum sunt Baciu lângă Cluj-Napoca, și Apahida.

Astfel, în mediul urban au fost emise în acest an aproape 500 de autorizații de construcție, în vreme ce în mediul rural numărul acestora este dublu, peste o mie. În septembrie au fost emise 76 autorizații de construcție în mediul urban, și 160, mai mult decât dublu, în mediul rural.

De altfel în primele nouă luni ale acestui an numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale, în județul Cluj, a ajuns la 1.563, cu 270 mai multe decât în perioada similară a anului trecut, arată Direcția Județeană de Statistică.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare