Închide

Imobiliare.ro: Topul chiriilor din Cluj-Napoca. Unde găsești cele mai ieftine apartamente?

ActualitateEconomie by Actual de Cluj - apr. 04, 2024 0 154

Să închiriezi un apartament în Cluj-Napoca nu este ușor, chiria pe care trebuie să o plătești este mare, iar numărul proprietăților la care ai acces este tot mai redus în ultimul timp. Ce să mai discutăm despre concurența pe care o ai pentru a obține cel mai bun apartament care să și bifeze cât mai multe dintre cerințele tale. Aproximativ 2.000 de potențiali chiriași și-au căutat doar luna trecută un apartament în Cluj-Napoca pe Imobiliare.ro.

Dacă vrei să închiriezi o locuință, dar trebuie să te încadrezi într-un buget cât mai mic, atunci ai putea să-ți începi căutările din cartierul Someșeni. Conform datelor Imobiliare.ro, site-ul de imobiliare cu cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor, în această zonă proprietarii solicită cele mai mici chirii. În medie, discutăm despre 425 euro/lună pentru un apartament.

În cazul în care îți poți permite să plătești circa 450 euro/lună pe închirierea unui apartament, atunci te poți orienta și spre zone precum Mănăștur, Iris, Gruia sau Dâmbul Rotund.

O altă variată poate fi și zona Bulgaria unde apartamentele pot fi închiriate, în medie, cu 495 euro/lună, potrivit datelor Imobiliare.ro.

La polul opus se află locuințele situate în cartierul Andrei Mureșanu sau în centrul orașului pentru care trebuie să plătești o chirie lunară de 650-670 euro.

Cum identifici locuința potrivită pentru tine

Stabilirea bugetului pe care ești dispus să îl aloci lunar pentru plata chiriei este un pas deosebit de important, dar nu și singurul aspect pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când închiriezi o locuință.

Alegi cartierul cel mai bun pentru tine în funcție de localizarea sediului firmei pentru care lucrezi, de timpul necesar pentru a ajunge de la noua ta locuință până la birou sau de mijloacele de transport în comun pe care le vei avea la dispoziție.

Dacă ai copii, trebuie să iei în considerare unitățile de învățământ disponibile în zonă, dar și parcurile din apropierea locuinței.

Poziționarea locuinței poate fi la fel de importantă. Poate că dacă dormitorul se va afla pe partea blocului aflată la un bulevard foarte circulat vei avea dificultăți să adormi noaptea.

Nu uita să iei în considerare mobilierul de care vei avea nevoie, dar și electrocasnicele, mai ales dacă nu ești dispus să faci o investiție în acest sens. Pentru mai multe recomandări utile atunci când îți cauți un apartament de închiriat poți consulta aici ghidurile Imobiliare.ro dedicate chiriașului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu