Închide

Imobiliare: apartamentele vechi din Cluj se scumpesc, cele noi se ieftinesc

Economie by Actual de Cluj - oct. 08, 2019 0 435

Prețurile în cea mai scumpă piață imobiliară din țară, Cluj-Napoca, cresc în continuare lună de lună, după cum arată o analiză a imobiliare.ro. În septembrie de exemplu prețurile unităților locative scoase la vânzare s-au apreciat cu 0,6% – în medie, căci apartamentele vechi s-au scumpit în medie cu aproape două procente, iar cele noi s-au ieftinit cu aproape un procent.

În Cluj-Napoca marja de creştere a preţurilor s-a situat, în septembrie, la egalitate cu cea consemnată la nivel naţional: apartamentele costă, per ansamblu, cu 0,6% mai mult decât la finele lui august, respectiv 1.640 de euro pe metru pătrat util, faţă de 1.631 de euro pe metru pătrat cu o lună mai devreme.

Mai mult s-au scumpit locuinţele din blocurile vechi, cu 1,8% de la 1.627 la 1.656 de euro pe metru pătrat, în vreme ce unităţile locative din blocurile nou-construite s-au ieftinit cu aproape un procent, de la 1.636 la 1.622 de euro pe metru pătrat. Apartamentele vechi din Cluj-Napoca sunt, astfel, din nou, mai scumpe decât cele noi, arată analiza imobiliare.ro.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare