Închide

Cum îți alegi cei mai buni angajați

ActualitateDezvoltareEconomie by Actual de Cluj - oct. 08, 2019 0 630

Daca vă doriți să economisiți timp valoros, să aveți rezultate sigure și posibilitatea de a gestiona procesul de recrutare potrivit profilului firmelor pe care le reprezentați, vă propuenem câteva recomandri din partea lui Geo Ivanov, specialist în resurse umane. Important este să aveți în vedere și procedura de recrutarea activă, dar și headhunting-ul. Într-adevar, la un moment dat procedura recrutării pasive era principalul instrument utilizat de recrutori. În prezent însă, această practicată își arată tot mai mult ineficiența, rezultatele în procesul de recrutare fiind aproape inexistente. În plus, România are o probleme serioasă cu selecția candidaților potriviți dar și cu reținerea lor în câmpul muncii.

Procesul de atragere și de menținere a candidaților sunt principalele probleme cu care se confruntă piața resurselor umane din țară. România este pe locul doi în lume în privinţa ponderii angajatorilor care înregistrează deficit de talente, fiind depăşită doar de Japonia, unde 89% dintre angajatori întâmpină mari dificultăți în demersul ocupării posturilor vacante. Încă de la începutul anului 2019, angajatorii au devenit prudenţi în implementarea politicilor de angajare, mulţi dintre aceştia luând în calcul comasarea unor funcţii sau reducerea cheltuielilor cu beneficiile extrasalariale, potrivit datelor unui studiu realizat de companii de profil. În aceste condiții, varianta apelării la servicii profesioniste de recturare a candidaților devine cea mai importantă soluție pe care o au la dispoziție companiile. Strângerea unui maldăr de CV-uri, și implicit procedurile de interviuri cu candidați selectați la întâmplare, nu mai aduce rezultatele scontate pentru companii.

„Noi asta recomandăm. Recrutare activă și headhunting. Multă lume le confundă. Recrutarea activă înseamnă să te duci tu către candidații potriviți, să faci cercetare pe toate canalele care există, în special pe cele on-line. Găsești niște oameni potriviți, apoi îi suni și îi convingi cel puțin să se întâlnească față în față cu tine, arătându-le că poți să le oferi o alternativă. Din acești candidați pe care îi întâlnești, tu îți poți alege cea mai bună opțiune pentru job-ul dorit. Headhuntingul presupune să găsești cel mai bun candidat pentru o poziție care se caută. Trebuie să vânezi, de la început, cel mai bun candidat. Un anumit candidat, de la o anumită firmă, în funcție de domeniul la care se referă poziția respectivă. Pe acest anumit candidat trebuie să îl cunoști, să te împrietenești cu el, să studiezi cei îi place, ce își dorește. Dacă nu poți să te împrietenești direct, trebuie să ajungi la el prin alte canale. Da, prin prieteni, prin relații, prin cunoștințe, pe orice cale. Pentru această vânătoare îți faci timp, presupune o investiție serioasă, iar în final, rezultatul îi avantajează enorm pe cei care au comandat rectutarea”, spune Geo Ivanov, manager Evolution HCC.

Echipa Evolution HCC oferă  servicii de resurse umane externalizate în Cluj, Timișoara, Iasi, Sibiu, Oradea, Constanța, Brașov, București dar și în orice alt oraș din România și Europa. Serviciile sunt dedicate atât companiilor care au nevoie de recrutare de personal, consultanţă şi dezvoltare organizaţională, programe de training, cât şi angajaţilor care nu ştiu să îşi gestioneze conflictele de la locul de muncă, sau care au nevoie de îndrumarea unui specialist în orientarea în carieră. Compania oferă servicii de recrutare și selecție personal sau heandhunting dar și pe cele de training, team-building sau evaluarea personalului.

Acest text are caracter de ADVERTORIAL

Nici un comentariu

Scrie un comentariu