Închide

Dăncilă s-a răzgândit: clujeanca Gabriela Ciot nu mai este rezervă pentru mandatul de Comisar European

ActualitatePoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - oct. 08, 2019 0 228

Premierul Viorica Dăncilă s-ar fi răzgândit, scrie g4media, trimițând la Bruxelles propunerea ca Dan Nica să devină Comisarul European, din partea României, fără s-0 mai includă ca rezrvă pe clujeanca Gabriela Ciot. În ciuda votului din ședința conducerii PSD, Gabriela Ciot – secretar de stat în MAE – nu mai are șanse să obțină mandatul de comisar european, deși aceasta deține un CV impresionant care o recomanda ca specialist în politici europene.

Publicația centrală mai scrie că în ciuda scrisorii oficiale transmise de Dăncilă, numele lui Dan Nica nu fost prins încă în programul oficial al Parlamentului European, unde au loc audierile candidaților pentru Comisia Ursula von der Leyen.

Pe când era ministru de interne, Dan Nica a fost vizat de dosarul EADS, deschis de DNA, dar a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați, după ce procurorii anticorupție au clasat dosarul. De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004. Din cauza tergiversării anchetei însă, faptele s-au prescris, iar Nica a scăpat și de acest al doilea dosar.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu