Închide

Imagini inedite de arhivă într-o expoziție la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu ocazia zilei culturii naționale, vineri

Cultură by Actual de Cluj - ian. 10, 2023 0 222

Imagini inedite de arhivă într-o expoziție la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu ocazia zilei culturii naționale, vineri 13 ianuarie.

Expoziția se deschide vineri la ora 12 cu vernisajul expoziției care prezintă activitatea muzeului în secolul său de existență. ”Prin intermediul imaginilor de arhivă, în mare măsură inedite, sunt prezentate expozițiile permanente realizate de-a lungul istoriei muzeului în cele patru clădiri emblematice în care a funcționat până în prezent această instituție: sediul Universității Tehnice de pe strada George Barițiu (1922-1923); clădirea din Piața Mihai Viteazul (1923-1933); clădirea Cazinoului din Parcul Central (1933-1958); Palatul Reduta de pe strada Memorandumului (din 1958 până în prezent), dar și în spațiul generos al Parcului Etnografic Național „Romulus Vuia” (din 1929 până în prezent)”, arată instituția de cultură.

Expoziția oferă o imagine retrospectivă asupra tehnicilor și metodelor de valorificare a patrimoniului de-a lungul unui secol de istorie muzeală clujeană, punând în evidență elementele valoroase ale unor viziuni muzeologice care au generat realizări expoziționale emblematice, apreciate de-a lungul timpului de sute de mii de vizitatori.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei împlinește în acest an o sută de ani; a început oficial să funcționeze în 1 ianuarie 1923, iar parcul său etnografic, în aer liber, a fost exemplul preluat de celelalte muzee de profil din țară. Citește și:

Cum au făcut clujenii primul parc etnografic din țară – care le-a inspirat pe toate celelalte

Nici un comentariu

Scrie un comentariu