Închide

Balul Operei, ”cel mai elegant eveniment din România, organizat din nou după 3 ani, în februarie

Cultură by Actual de Cluj - ian. 12, 2023 1 1978

Ediția din acest an a Balului Operei, de la Opera Națională din Cluj, are loc în 11 februarie, anunță azi instituția de cultură. E prima ediție în trei ani: ultima a avut loc în 2020.

Balul Operei este, susține Opera Națională din Cluj-Napoca, ”cel mai elegant eveniment din România”, și a avut până acum 26 de ediții. ”Unul dintre evenimentele mult așteptate de către comunitatea clujeană și nu numai, Balul Operei reprezintă o invitație la vals adresată tuturor, pentru a trăi o seară de poveste în care fiecare detaliu subliniază eleganța aparte și rafinamentul, într-o deosebită atmosferă de ballroom”, arată Opera. ”Ne propunem ca această ocazie de a fi din nou împreună să fie unică și de neuitat prin programul muzical ce include momente susținute de soliștii invitați de prestigiu internațional – artiști români ovaționați pe marile scene ale lumii, alături de Soliștii, Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei sub bagheta Dirijorului invitat Tiberiu Soare. Un moment de mare importanță al serii îl reprezintă festivitatea de înmânare a celor cinci Premii de excelență celebrând excelența cultural-artistică. Totodată, această seară reprezintă o reală invitație la networking într-un context ideal prilejuit atât de pauza de cocktail, cât și de invitația de a valsa pe ringul de dans până după miezul nopții”.

Ediția din acest an aduce în atenție cinci invitați de renume internațional: mezzosoprana Ramona Zaharia, tenorul Daniel Magdal, dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Mihai Diaconescu și violoncelistul Octavian Lup. Prezentatori sunt Loredana Corchiș și Marius Constantinescu iar evenimentul va fi transmis live de către televiziunea publică.

Iată programul:

PROGRAM:

19.00-19:50 Primirea invitaților pe covorul roșu

20:00 Intonarea Imnului de stat al României și a Imnului Uniunii Europene

20:10 Cuvânt de deschidere adresat de către Florin Estefan, Manager General al Operei Naționale Române Cluj-Napoca

20:20 Program artistic

22:30 Networking Cocktail (Open bar în Foaierul Operei)

24:00 – Alles Walzer! – Invitație la vals pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Acordarea premiilor:

*Premiul ,,Alexandru Fărcaș” pentru Tinere talente

*Premiul ,,Lya Hubic”

*Premiul ,,Dimitrie Popovici-Bayreuth”

*Premiul „Gabriela Taub Darvaș”

*Marele Premiu al Fundației Transilvania Leaders

Intrarea publicului se face între orele 19:00 – 19:45.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare