Închide

Expoziție la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, sunt expuse lucrările unui artist plastic create de-a lungul mai multor decenii

Cultură by Actual de Cluj - ian. 13, 2023 0 242

Expoziție la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, sunt expuse lucrările unui artist plastic create de-a lungul mai multor decenii.
E vorba de o expoziție de artă cu lucrări ale artistului Szabó Vilmos, absolvent al Universității de Arte Plastice din Cluj-Napoca, secția de artă monumentală.
Szabó Vilmos a absolvit Universitatea de Arte Plastice din Cluj-Napoca la secția de artă monumentală, sens în care a creat lucrări expuse la Liceul Pedagogic din Zalău – un al secco și un sgrafitto – și la Casa Corpului Didactic din Cluj-Napoca. ”Expoziția, organizată la Muzeul de Artă din Cluj, aduce în fața publicului câteva lucrări ale artistului din perioada de creație cuprinsă între anii 1977-2009. Prin această expoziție se dorește nu doar prezentarea moștenirii artistice a lui Szabó Vilmos, ci și evoluția acestuia ca artist plastic. Pe parcursul vieții, acesta a abordat mai multe stiluri și tematici care au avut legătură nu numai cu viața cotidiană din prezent și trecut, ci și cu motive tematice specifice spațiului transilvănean. Lucrările de grafică sau de pictură sunt expresii ale unui spirit dinamic și aflat în permanenta căutare a unor forme de expresie care să redea nu numai lumea lui interioară, ci și pe cea a spațiului înconjurător, prin tematică, formă și culoare”, arată instituția de cultură.
Pe parcursul vieții, Szabó Vilmos a participat la expoziții personale și de grup în Debrecen, Szentendre, Saint Michel, Tokio, Bacău, Arad, Cluj-Napoca, Budapesta, Baia Mare și Győr. În 2013 a fost organizată o expoziție retrospectivă, la București, în cadrul Institutului Balasi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare