Închide

Imagini de autostradă: fragment-„muzeu” între Gilău şi Nădăşelu, bordat cu flori de câmp

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 03, 2018 0 784

 

O bucăţică din Autostrada Transilvania, finalizată de la finalul anului trecut, stă deocamdată neutilizată. Cu câteva mici excepţii, cum ar fi câte un maratonist care testează traseul. Fragmentul de nici 9 km dintre Gilău şi Nădăşelu ar putea fi dat în folosinţă pentru şoferi peste două luni, estimează cei de la Asociaţia Pro Infrastructura, care vin cu imagini ce surprind starea actuală a drumurilor.

„Acum două zile un coleg din organizația noastră a alergat pe lotul de 8,7 km dintre Gilău și Nădășelu, parte din Autostrada A3, tronson construit de UMB și recepționat de CNAIR încă din decembrie 2017. Sperăm să putem merge cu toții pe autostradă (cu mașinile, nu pe jos) în aproximativ două luni, o dată cu finalizarea podului peste Canalul Someșul Mic și a restului nodului Gilău, proiect aflat în execuție. „Autostrada-muzeu” Gilău-Nădășelu, așa cum am supranumit-o noi, se prezintă într-o stare bună, cu excepția buruienilor crescute lângă parapetele de protecție și a unei mici alunecări a unui taluz al debleului din zona pădurii. Solicităm constructorului UMB și celor responsabili cu mentenanța din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să remedieze aceste mici probleme până în momentul inaugurării, astfel încât șoferii să circule pe noua autostradă în cele mai bune condiții”, este mesajul Pro Infrastructura.

 

Urmăriţi AICI traseul unui alergător care a parcurs kilometrii de autostradă, fără trafic auto.

 

După patru ani de probleme şi tergiversări, constructorii au început în toamna anului trecut lucrările pentru o bucată de autostradă care va conecta două tronsoane deja finalizate din Autostrada Transilvania – tronsonul Gilău-Câmpia Turzii de lotul-muzeu Gilău-Nădășelu care este deja finalizat.

Citeşte şi:

Cum arată şantierul viaductului din Cluj de pe Autostrada Transilvania. În toamnă, pe autostradă de la Nădăşelu la Câmpia Turzii

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu