Închide

Iluzioniștii! „U” Cluj pierde cu Hermannstadt și se pregătește de duelul frățesc cu Dinamo

SportTop News by Catalin Suciu - mai 10, 2022 0 755

Universitatea Cluj a pierdut o șansă uriașă de a ajunge în liga 1 și cel mai probabil va juca un meci de baraj cu Dinamo.

„La Cluj e ca la Munchen”, a spus recent primarul Emil Boc, lăudând centrul orașului după lucrări de modernizare. La prima ploaie serioasă s-a inundat tot centrul, ca în Marienplatz, iar Cluj Arena precum Allianz Arena.

Împotmolită în teren si emoții, Universitatea începe timid meciul. Pe stadion fanii cântă, așa cum și-a dorit mereu Erik Lincar, dar jucătorii se pierd în propria jumătate.

Stadionul e aproape plin, dar entuziasmul e doar in tribune.

Opruț scoate o lovitură liberă pe la 30 de metri, aproape de aut. Teoretic, nu ar trebui sa fie mari probleme pentru apărarea clujeană. Dar cum o știm, Universitatea surprinde mereu, în bine sau rău. Centrare, iar Paraschiv se demarcă și punctează pentru 1-0.

„Da bine am început”, exclamă un suporter aflat în apropiere, rugându -si un prieten să facă deja rezervări la un local: „oricum bem acuma seara”, îi spune.

Pires încearcă un șut, dar trage slab de la 20 de metri, pe centru.

Universitatea dă semne că se trezește. Domină, iar Fernandes încearcă și el poarta, da șutul e deviat.

Publicul cântă în continuare, iar Sibiul se apără. Și o face bine, fără mari greșeli.

„Colțesculeeeeeeee!”, își pierde un alt suporter răbdarea în momentul în care Ciobanu, de la Universitatea, cere schimbare, fiind accidentat.

Centralul devine chiar favoritul publicului, după ce permite câteva trageri de timp ale oaspeților.

Degeaba, e pauză și e 0-1, iar promovarea devine din nou o utopie. O iluzie.

Clujenii nu renunță. Ies cu ritm de la vestiare, atacă, dar fără a avea ocazii. Atacă cu toată echipa, dând impresia că își vor pierde suflul.

Oaspeții profită și cad, pe rând, în teren, câștigând timp prețios. Tot ei sunt aproape de 2-0, după o centrare la care Gorcea a ieșit aiurea. Hermannstadt sta cu toată echipa în propriul teren, iar studenții încearcă, zadarnic, să găsească o soluție izbăvitoare.

Risipă de efort. Sibiul joacă matur și lovește decisiv. Buhăcianu centrează din dreapta, Alhassan deviază și e 2-0.

Se prefigurează o nouă seară de dat uitării pentru studenți. De nicăieri, însă, Florin Ilie plasează în poartă o minge și reaprinde speranțele publicului.

Stadionul e în picioare, iar Lincar riscă și face trei schimbări: intră Haită, Remacle și Vali Alexandru, ies Balgiu, Ely Fernandes și Boiciuc.

Presiunea crește, U cere penalty în minutul 76, dar Colțescu e de neînduplecat.

În plus, intră tot mai mult jocul oaspeților. Rar a fost o echipă pe Cluj Arena care să tragă mai mult de timp.

Universitatea nu renunță, face o risipă formidabilă de efort, dar tabela îngheață, așa cum îngheață și șansele studenților la promovarea directă.

În ultimă etapă Hermannstadt joacă acasă cu Steaua și trebuie să piardă, iar U să câștige în deplasare la Chiajna. Doar așa ar prinde locul al doilea.

Dar când i-a surâs destinul Universității?

U Cluj – Hermannstadt 1-2

Au marcat:  Florin Ilie 71′ / Daniel Paraschiv 14′, Baba Alhassan 67′

”U” Cluj: Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu – Balgiu (Remacle 73′), Romario Pires (cpt.) – M. Ciobanu (Hofman 34′), Tescan (I. Filip 84′), Ely Fernandes (Haită 73′) – Boiciuc (Val. Alexandru 73′)

Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Dobrescu, Gugu, Alarcon

Antrenor: Erik Lincar

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Alhassan (Hora 90+1′), Mino Sota, Biceanu (Blejdea 79′) – P. Petrescu (cpt.)(Antoche 58′), D. Paraschiv (Buhăcianu 58′), Al. Oroian (Bucuroiu 79′)

Rezerve neutilizate: Muțiu – Tomșa, Issah, Gab. Șerban

Rezerve: Marius Măldărășanu

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare