Închide

VIDEO Cum arată Baza La Terenuri, cea mai așteptată investiție verde a Primăriei din cel mai mare cartier al Clujului. Urmează să fie gata în luna iunie, după cum a anunțat Boc

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 11, 2022 0 1124

Printr-o filmare cu drona, clujenii sunt chemați să se plimbe, deocamdată virtual, prin cea mai așteptată baza sportivă din Cluj-Napoca, Baza La Terenuri, aflată deocamdată în șantier, însă despre care primarul Emil Boc a spus că a ajuns la 90% dar și că obiectivul va fi gata în luna iunie. Zona sportivă din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur, are 4,2 hectare și va asigura facilități pentru practicarea sporturilor, dar și pentru recreere destinate copiilor, adulților, dar și vârstnicilor.

 

sursa: (Dan Cristian Lenghel)(Legat de Cluj)

Primarul Emil Boc a prezentat, la ultima ședință de Consiliu Local, stadiul lucrărilor la Baza Sportivă La Terenuri, arătând că noua facilitate construită în cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur a ajuns la 90%. Termenul avansat de oficiali pentru finalizarea zonei de agrement și sport este luna iunie.

În luna martie, viceprimarul Dan Tarcea a spus că la mijlocul acestui an baza sportivă va fi finalizată iar clujenii se pot bucura de facilitățile sportive de aici – de la o pistă de alegare cu tartan de 1,3 kilometri, la terenuri pentru practicarea diferitelor sporturi. Oficial a lăudat lucrările efectuate de constructori dar și dotările din acestă bază sportivă, chiar dacă lucrarea este întârziată față de termenele inițiale de contract anunțate de Primărie. Potrivit lui Tarcea, șantierul era la peste 80% iar în Mănăștur vor fi terenuri de tenis, baschet, volei, mini fotbal, un mic amfiteatru, o pistă de alegare de 1,3 kilometri cu tartan „care să nu îți strice genunchii”, o clădire multifuntională, locuri de unde să îți poți cumpăra cafea sau răcoritoare.

Baza Sportivă La Terenuri trebuia finalizată în 10 octombrie 2021, după cum a anunțat Boc în cadrul unei vizite pe șantier în toamna anului trecut. Primăria a semnat la finalul lunii aprilie 2020 contractul pentru proiectarea și execuția bazei La Terenuri cu RO-Verde Landscaping și Electrogrup la valoarea de peste 26,6 milioane lei (5,5 milioane de euro). Licitația fusese estimată la  6,9 milioane de euro. Contractul a fost semnat în 28 aprilie în cadrul unui eveniment organizat la Primărie și transmis live pe Facebook. Primarul Emil Boc susținea atunci că respectivul contract implică 120 de zile pentru proiectare și un an de zile pentru execuție. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 4 mai 2020.

Pe panoul de șantier apare că obiectivul ar trebui finalizat în iunie 2021.

Constructorii au acuzat probleme, primarul Emil Boc chiar a amenițat executantul cu rezilierea contractului, însă, până la urmă, Primăria a admis să extindă teremenele contractuale, cu penalități, după cum a anunțat Boc.

Baza sportivă „La Terenuri” va avea peste 4,2 hectare și facilități pentru practicarea sporturilor, dar și pentru recreere destinate copiilor, adulților, dar și vârstnicilor. Va fi amenajată și o zonă cu clădiri unde se pot practica și activități sportive. Proiectul prevede și plantarea a peste patru sute de copaci, despre care oficialii Primăriei au spus că deja pot fi văzuți în teren.

 

sursă foto: captura video – Legat de Cluj

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu