Închide

Îl contracandidează pe Emil Boc, dar nu demisionează din PNL / Sabin Sărmaș: Atâta timp cât PNL nu mă exclude, înseamnă că mă susține

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 01, 2024 0 354

Deputatul Sabin Sărmaș și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Cluj Napoca, conștient că-l contracandidează pe longevivul Emil Boc, cu care în ultimii patru ani nu a reușit să rezoneze. Sărmaș lasă să se înțeleagă că în ograda lui Boc merge doar cu „mulțumesc excelență”, „mulțumesc maestre”, și că în ceea ce-l privește lucrurile nu funcționează așa. Sărmaș spune că nu e dispus să se retragă după 4 ani de activitate intensă, doar pentru că Boc nu-l simpatizează.

Reamintim că Sabin Sărmaș fusese propus pentru Ministerul Cercetării și Digitalizării, însă Emil Boc s-a opus la partid, la nivel central, propunându-l în schimb pe Marcel Boloș.

Chestionat despre modul în care va proceda cu candidatura sa, având în vedere că și el și Emil Boc sunt membri PNL, Sabin Sărmaș a răspuns că nu demisionează din partid. Mai mult, el lasă să se înțeleagă că n-a primit reproșuri de la nivel central cu privire la candidatura sa și le mai spune colegilor liberali de la Cluj că atâta timp cât nu-l exclud, înseamnă că îl susțin.

„Ați văzut vreun lider național de la nivel central care să spună să plec din PNL? Atâta timp cât PNL nu mă exclude, înseamnă că mă susține. Dacă la nivel național partidul va face asta, atunci este decizia domnului Boc. Până atunci, sunt cel care a încercat, în măsura poziției pe care am avut-o, să apăr aceste valori liberale. Sunt voci în Partidul Național Liberal care nu sunt bucuroase de ceea ce se întâmplă în partid. Sunt oameni în PNL apropiați de actualul primar Emil Boc care mă sună și îmi fac declarații de dragoste. Sunt colegi în conducerea partidului care aprobă gestul pe care îl fac. Este același curent și în PNL, ce simțim și în Cluj, că ai nevoie de altceva, după 20 de ani, de o nouă etapă, e aceeași senzație. E punctul în care dai cu capul de tavan (…) Este greu să ajungi în politică ca după patru ani, cu un plan, să pleci acasă cu mulțumesc excelențămulțumesc maestre, cum se întâmplă acum la Cluj”, a explicat Sabin Sărmaș.

Deputatul liberal spune că va candida independent și a cerut sprijinul tuturor partidelor de opoziție care își doresc schimbarea la Cluj Napoca. IT-ist de profesie, Sabin Sărmaș este președintele Comsiei de IT din Camera Deputaților. El a fost pentru un an șeful Autorității pentru Digitalizarea României, iar în 2022 a condus din postura de președinte cea mai importantă Conferință internaționalp de IT&C, a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT) de la Geneva.

sursa foto: facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.