Închide

Îi cere lui Boc să anuleze „Zilele Clujului” și să aloce banii spitalelor

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 27, 2020 2 446

Cei doi parlamentari clujeni ai PSD, Horia Nasra și Cornel Itu, au donat 50% din veniturile lor salariale lunare, în cadrul campaniei de ajutorare a spitalelor clujene în lupta cu epidemia COVID-19. Acum, deputatul Horia Nasra susține că și liderii administrației locale clujene trebuie să demonstreze, la rândul lor, că au capacitatea de a înțelege dimensiunea crizei cu care ne confruntăm. Concret, Nasra îi cere primarului Emil Boc să renunțe să mai cheltuiască banii publici pe activități de care comunitatea clujeană se poate lipsi, precum ar fi evenimentele din cadrul „Zilelor Clujului”.

„În plină pandemie de coronavirus, în care zilnic luptăm cu boala și moartea și în condițiile în care economia este cu siguranță afectată, sănătatea este astăzi prioritatea zero, nu artificiile. Consider că resursele alocate Zilelor Municipiului Cluj-Napoca, în mod excepțional, în 2020, să fie relocate pentru acoperirea altor cheltuieli absolut necesare protejării clujenilor, pentru instituirea unui fond de urgență pentru ajutorarea celor aflați în nevoi, cât și pentru asigurarea de aparatură medicală pentru Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, și pentru celelalte instituții medicale de profil”, a transmis Horia Nasra. Deputatul arată că medicii se confruntă cu o gravă lipsă de măști medicale chirurgicale, mănuși de unică folosință și aparatură specifică, echipament necesar care poate salva sute sau chiar mii de vieți. „Prin urmare, evenimentele de divertisment trebuie temporizate. Clujul este recunoscut în România pentru universitățiile de excepție și pentru sistemul medical bine organizat, astfel, le solicit consilierilor locali și primarului Emil Boc să respecte tradiția și recunoașterea comunității nostre și să anuleze Zilele Clujului, în 2020”, spune deputatul social-democrat.

 

2 comentarii

  1. Ii obligat sa anuleze,dar dupa capul lui ar da bani sa hraneasca fostii turnatori la securitate transformati in cantareti si patrioti.Ii o specie creată după 90 de funar,care se hrănește cu bani de la primarie

Scrie un comentariu