Închide

Iarba pentru șoferi și „buzunarele” urbane pietruite pentru mașini/Clujenii critică amenajările de pe o stradă din cartierul Grigorescu, prinsă în proiectul de modernizare a malurilor Someșului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 25, 2023 0 1529

După o petiție cu peste 200 de semnături a riveranilor de pe strada Sigismund Toduță din Cluj-Napoca, Primăria a decis să îndepărteze bolarzii (blocurile de piatră) care delimitau zonele pietonale create pe arteră. Riveranii motivau că „bolarzii reprezintă un pericol pentru toți cei care trec prin zonă, pe jos sau cu mașina dar și că banii publici trebuie utilizați în folosul contribuabililor, nu împotriva lor”. În realitate, sesizează acum clujenii, s-a ajuns ca pe această stradă, după ce Primăria a dat curs petiției, să se parcheze pe spațiul public proaspăt pietruit și amenajat din loc în loc cu gazon.

 

„Apreciem eforturile că s-a câștigat finanțarea europeană pentru acest proiect. Acești bolarzi, însă, ne îngreunează viață, au muchii, colți, ne obligă să ne uităm doar în jos să nu ne împiedicăm. Un copil din familie deja a căzut din cauza acestora”, arătau în luna iunie riveranii de pe strada Sigismund Toduță care au cerut primarului și Conisliului Local să se renunțe la blocurile de piatră (bolanrzii) puși pe stradă, în principal pentru a delimita zona pietonală și a împiedica parcare mașinilor pe spațiul public.

Detalii:

Riveranii de pe strada Sigismund Toduță cer primarului Emil Boc să renunțe la bolarzii de beton din proiectul de modernizare a Someșului: sunt foarte periculoși/O petiție cu 300 de semnături, pusă pe masa administrației

Se pare că Primăria a dat curs solicitărilor și a creat o altă situația care nemulțumește pietonii. Fiind vorba despre o stradă cu case, proprietarii care locuiesc aici confiscă spațiul public nou creat, sesizează alți clujeni.

„Mai șțiți când ne întrebam de ce pe stradă Sigismund Toduță s-au pus fâșii de gazon printre beton și nu e verdeață continuă? Acum că au scos bolarzii (puși recent) care blocau parcarea pe spațiul public puteți vedea și voi că rolul fâșiilor de gazon era să nu și murdărească unii roțile și să aibă frumos niște verdeața pe care să calce când coboară din mașină. Bătaie de joc din bani publici. Renovăm o stradă prin care mărim spațiul pietonal apoi scoatem bolarzii că să îl transformăm iar în parcare pentru că a deranjat pe cineva că trebuie să își ducă mașina în curte și nu o mai poate parca pe spațiul public. Trebuie să fie „frumos” că dacă nu-ți convine un proiect să dai niște telefoane și să se modifice un proiect nou”, au sesizat clujenii pe rețelele de socializare (Grupul de Facebook Clujul Civic).

sursa foto: Madalina Corlea/Facebook

sursa foto: Madalina Corlea/Facebook

sursa foto: Madalina Corlea/Facebook

sursa foto: Madalina Corlea/Facebook

sursa foto: Madalina Corlea/Facebook

Aceștia au mai arătat că întreg conceptul de amenajare (randările frumoase pe care ni le prezintă mereu Primăria) este diferit de planul de proiectare (cel care se transformă în realitate în faza de execuție și la care nu avem acces public).
„În cazul acestei străzi, proiectantul a ales soluția mai simplă și ieftină, adică fâșii de iarbă și bolarzi care împiedică parcarea. Atât a rămas din randarile frumoase. Apoi, s-au scos și bolarzii și ne-am ales doar cu multe locuri de parcare”, arată clujenii.

„Dacă ne referim doar la conceptul de amenjare și nu la proiectare (care prevedea bolarzii îndepărtați) lipsesc și spațiile de joacă de acolo și copaci, verdeață etc) Uitați-va și voi cum arată stradă în realitate, cum a fost proiectată și care a fost conceptul. Sunt 3 idei total diferite și ne-am ales cu cea mai proastă”, au mai arătat clujenii.

(randări cu proiectul prezentat de Primărie pentru amenajarea străzii)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu