Închide

I-au dat nota 1,25 și l-au dat afară de la șefia Direcției Sociale

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 28, 2017 0 1871

Decizie fără precedent, astăzi, în ședința Consiliului Județean Cluj. Șeful Direcției Generale de Asistența Socială și Protecția Copilului (DGASPC), Daniel Tămaș (foto sus), a fost evaluat de liderii administrației județene cu nota 1,25. Concret, Tămaș a obținut calificativul „nesatisfăctor”, ceea ce înseamnă că îi va fi desfăcut contractul de muncă.

Din momentul în care a preluat conducerea Consiliului Județean Cluj, noul președinte, Alin Tișe (PNL) a lansat în public mai multe reproșuri la adresa lui Tămaș.  Alin Tișe susținea că ar fi primit mai multe plângeri privind modul în care s-au făcut unele angajări în cadrul centrelor sociale ale DGASPC, dar și legat de unele cheltuieli de investiție angajate de conducerea instituției.  În acest sens, Consiliul Județean a format o Comisie de Disciplină, care a evaluat activitatea lui Daniel Tămaș. Luna trecută, în baza constatărilor acestei Comisii, Tămaș a fost sancționat cu tăierea din salariu a unui procent de 20% , pe o perioadă de 3 luni. Conducerea Consiliului Județean nu s-a limitat, însă, la această sancțiune. Președintele Alin Tișe și vicepreședintele Marius Mânzat s-au întrunit pentru a-i evalua activitatea lui Tămaș, în baza regulamentului instituției. În calitate de ordonator principal de credite, administrația județeană are această sarcină de a-l evalua pe managerul DGASPC, la final de an. Nota acordată lui Tămaș de către cei doi lideri ai administrației județene a fost de 1,25, adică a obținut calificativul nesatisfăctor.  Plenul Consiliului Județean – care avea atributul de a aproba sau de a respinge acest rezultat al evaluării – a votat astzăi favorabil, urmând ca lui Tămaș să îi fie desfăcut contractul de muncă.  În termen de cinci zile de la comunicarea acestei decizii, lui Tămaș îi va înceta de drept contractul de muncă. Trebuie spus că și încetarea contractului de muncă ar urma să treacă prin votul plenului Consiliului Județean, într-o următoare ședință ordinară.

Cum a ajuns Tămaș la DGASPC

Daniel Tămaș a fost poziționat la conducerea Direcției Sociale în 2012, în urma unui concurs pentru acest post, pe vremea când conducerea Consiliului Județean era asigurată de USL (Alianța dintre PNL și PSD). Tămaș i-a luat locul unei apropiate a foștilor lideri PDL, Nicoleta Molnar, după ce ea a acceptat – la înțelegere cu fosta conducere USL a Consiliului Județean – să se retragă pe un post de director adjunct, pentru a-i lăsa locul lui Tămaș (membru PSD). Tămaș provine la rândul său din structura Direcției Sociale. El  afirmă că măsura Consiliului Județean este abuzivă, pentru că administrația județeană nu i-a fixat vreun criteriu de performanță, așa cum se întâmplă în cazul altor regii sau structuri subordondate Consiliului Județean.

„Cum să fiu notat cu 1,25 când eu am gestionat 6 proiecte europene în valoare de peste 50 de milioane de lei. Am deschis noi case de tip familial. Am  făcut economii importante la buget și am stopat mai multe finanțări ilegale, care se petreceau înainte să preiau eu această instituție”, a mai comentat Daniel Tămaș. El arară că evaluarea care i s-a făcut este un act de răzbunare din partea actualului președinte al Consiliului Județean, Alin Tișe, subliniind că se va adresa instanței.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.