Închide

Hotelul județului vrea stație de încarcat pentru mașini electrice

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 23, 2017 0 375

O inițitivă premieră pentru hotelurile din Cluj urmează să fie pusă în operă de unitatea aflată în subordinea Consiliul Județean Cluj. Vorbim de hotelul Univers T care vrea să amenajeze în parcarea proprie o stație de încărcare pentru mașinile electrice.

Proiectul a fost propus de conducerea Univers T în ideea de a susține tehnilogiile nepoluante și a oferi turiștilor un motiv în plus să apeleze la această unitate de cazare din Cluj-Napoca. Mai ales că, deocamdată, niciun hotel din oraș nu implementat o ideea similară. Stația de încărcare pentru mașinile electrice va fi amenajată în parcarea proprie cu 80 de locuri aflată în fața hotelului situat lângă complexul mall din cartierul Gherogheni.

Managementul Univers T preconizează ca serviciile de reîncărcare electrică ce urmează a fi oferite în mod gratuit clienţilor posesori de autoturisme electrice să contribuie la atragerea unui număr suplimentar de clienţi, cu atât mai mult cu cât se previzionează ca în viitorul apropiat automobilele electrice să fie din ce în ce mai utilizate. Numărul hotelurilor din ţară care oferă deja clienţilor un asemenea serviciu este unul extrem de redus.

În Cluj-Napoca s-au mai amenajat stații de încărcare pentru mașinile electrice la Liberty Tehnology Center dar și la hipermarketul Cora. Și primăria clujeană a anunțat că intenționează să încurajeze transportul ecologic în Cluj, inclusiv mașinile electrice. Recent, consilierii PSD au cerut ca primăria să se ralieze măsurilor deja luate de primăria București și să permită ca meșinile electrice și cele hibrid să parcheze gratuit în oraș. Măsura a fost catalogată ca una inechitabilă de primarul Emil Boc și de consileirii săi care au spus că nu pot susține cu facilități o categoie care își permite să-și cumpere mașini electrice, fiind una bogată, care nu are nevoie de astfel de măsuri.

Se voia prietenoasă cu mașinile electrice. Acum primăria devine ostilă

În schimb, singura măsură reală pe care o va susține primăria vizează amenajarea de stații de încărcare pentru mașinile electrice (în oraș, în actualele sau în viitoarele parkinguri ale primăriei).

În trecut, primarul Emil Boc mai anunța chiar că municipalitatea va permite accesul mașinilor electrice pe benzile dedicate pentru mijloacele de transport în comun. Deocamdată, însă, nici benzile nu există implementate în oraș.

Primăria va fi prietenoasă cu mașinile viitorului. Cum va încuraja clujenii să-și cumpere autovehicule electrice

Nici un comentariu

Scrie un comentariu