Închide

Hotel de 5 etaje dorit lângă aeroport, trimis la Autoritatea Aeronautică pentru a stabili înălțimea maximă

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Luminiţa Silea - sept. 22, 2020 0 595

Un hotel de trei stele și 66 de camere dorit lângă Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, pe strada  Traian Vuia la nr. 155 a fost întors din drum de comisia de urbanism a Primăriei după ce vecinii de la aeroport au semnalat faptul că lângă obiectiv se permit clădiri doar de 8 sau 10 metri de către Autoritatea Aeronautică. „Discutăm proiectul când se va afla exact ce înălțime poate avea clădirea”, a decretat arhitectul șef al orașului.

Pe o parcelă de 1400 de mp din zona aeroportului, proiectanții de la Codproiect au propus o clădire cu 5 etaje și unul retras care să aibă funcțiunea de hotel. Arhitecta Elena Pintea, din partea proiectanților, a arătat că se dorește un hotel de 3 stele cu 66 de camere pentru care locurile de parcare necesare vor fi asigurate la subsol (16 parcări) plus încă 4 locuri  pe parcelă.

Proiectul, cu beneficiari privați- Pop Cristian și Anamaria – a fost discutat la ședința comisiei de urbanism a Primăriei din 11 septembrie. Arhitectul șef al orașului Daniel Pop a semnalat faptul că, deși PUG-ul permite clădiri de cel mult 25 de metri, în ultimii ani s-au avizat doar imobile cu înălțimea de 8 sau 10 metri. Viceprimarul Dan Tarcea, cel care conducea ședința de urbanism, a semnalat că PUG-ul a primit un aviz general în 2014 de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru înălțimea maximă însă punctual este analizată fiecare situație în parte, având în vedere vecinătatea cu Aeroportul Internațional.

În discuțiile de la urbanism a intervenit și Flaviu Costea, director tehnic în cadrul Aeroportului, care a arătat că din 2014, de la avizarea PUG-ului, Autoritatea Aeronautică e mai strictă și autorizează înălțimi mult mai mici în zona limitrofă. „Noi avem un studiu de fezabilitate pentru o clădire în vest și ne-au limitat la 10 metri”, a semnalat Costea.

Cu argumentele celor de la Aeroport, vecini direcți cu viitoarea investiție, comisia a decis să discute proiectul abia după ce se va obține un aviz de la Autoritatea Aeronautică. „Vorbim despre o clădire de peste 24 de metri. Nu ne opunem, doar că este nevoie de avizul Autorității Aeronautice. Vom discuta acest proiect abia după ce vom afla înălțimea maximă”, a mai spus arhitectul șef.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.