Închide

Pe final de campanie electorală, premierul Orban cu alai politic la Cluj: lucrările pentru 30 de km de autostradă, pe porțiunea Nădășelu – Zimbor, atribuite firmei controlate de Dorinel Umbrărescu

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 22, 2020 0 384

Premierul Ludovic Orban și miniștii de la Transporturi, Sănătate și Agricultură au ajuns și la Cluj, în cadrul unui amplu eveniment politic/electoral, organizat de conducerea organizației județene a PNL în ultima săptămână de campanie electorală.

Orban a avu grijă să puncteze oficial că toate lucrurile merg excelent într-un oraș ca municipiul Cluj Napoca și într-un județ cum este Clujul, „totul datorilor liderilor PNL”.  „Se face și metroul – chiar dacă pare ceva de nerealizat, și centura metropolitană. Guvernul va sprijini toate aceste proiecte”, a promis  Orban, având grijă să rostească împăciuitor toate numele liderilor politici clujeni pentru a nu lăsa loc de nicio interpretare pe seama neînțelegerilor interne despre care se discută în spațiul public, cum ar fi, de exemplu, neînțelegerea dintre liderul Consiliului Județean, Alin Tișe și ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Premierul a asistat în primul rând la semnarea contractului de lucrări, atribuit societății Spedition UMB, controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Repezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au transmis că acest contract a fost atribuit în 4 septembrie 2020, fiind vizate lucrări de proiectarea și executie pe sectorul de autostradă Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor,  din cadrul proiectului Autostrăzii Transilvania.

Asocierea  SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE – S.C. ELECTROMONTAJ a propus costuri totale de 1,39 miliarde de lei fără TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, din care: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este 60 de luni

„Semnăm încă un tronson de autostradă din Autostrada Transilvania. O dată cu semnarea contractului pentru Nădăşelu – Zimbor vor mai rămâne doar două tronsoane, pentru care urmează să se semneze contractul. Sunt proceduri care se află în derulare şi putem spune că de la Clu,j până la graniţa de vest, vom putea ajunge într-o oră şi ceva. Este o investiţie extrem de importantă şi va fi urmată de o serie de alte investiţii. Clujul este într-o dezvolzare rapidă şi are nevoie de investiţii care să ţină pasul cu dezvoltarea judeţului şi municipiului. Avem un angajament clar, ca în partenerait cu primăria şi Consiliul Judeţean Cluj să susţinem proiecte precum centura metropolitană, trenul metropolitan, o legătură mai bună cu autostrada prin Mărtineşti, avem un proiect foarte important pentru Cluj, cel de modernizare a căii ferate şi electrificare pe traseul Cluj-Napoca-Oradea, pentru care urmează licitaţia pentru execuţie”, a transmis Ludovic Orban de la Cluj-Napoca.

„Am reușit în aceste 11 luni în mandatul Guvernului Orban să punem proiectul Autostrăzii Transilvania pe o traiectorie ireversibilă, deschizând traficului 25 de kilometri de autostradă, Biharia – Borș, Iernut – Chețani, semnând contracte de proiectare și execuție pentru 110 kilometri de autostradă. Pentru cei 31 de km semnăm astăzi contractul și mai rămân două tronsoane, între Poarta Sălajului – Nușfalău, cu Tunelul Meseș, respectiv Suplacu de Barcău – Chiribiș, 67 de kilometri, pentru care procedurile sunt declanșate iar în luna noiembrie avem termen pentru depunerea ofertelor”, a transmis și ministrul Lucian Bode.

Premierul Ludovic Orban la Cluj

Publicată de Actual de Cluj pe Marţi, 22 septembrie 2020

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.