Închide

Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, urmează să încaseze dividende de circa 40 mil. lei din distribuirea de 900 mil. lei a băncii. Fondurile de pensii, circa 230 mil. lei

Economie by Actual de Cluj - oct. 02, 2023 0 220

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cel mai mare jucător din sectorul bancar românesc, a primit votul acţionarilor pentru distribuirea a 900 milioane de lei sub formă de dividende din rezervele de profit ale anului 2022 şi anului precedent, potrivit deciziei Adunării Generale a Acţionarilor publicată vineri la BVB. Astfel, pe 6 noiembrie 2023, banca de la Cluj va distribui un dividend brut de 1,13 lei pe acţiune ceea ce la preţurile curente de tranzacţionare de 22,2 lei pe acţiune înseamnă un randament de 5%, potrivit calculelor realizate de Ziarul Financiar.

Data ex-date este 20 octombrie iar cea de înregistrare – 23 octombrie. Aproximativ 234 milioane lei va merge către fondurile de pensii private Pilon II sub formă de dividende în contextul în care aceşti acţionari au o deţinere de 26% din capitalul social al băncii de la Cluj. Pe lista acţionarilor este şi preşedintele băncii Horia Ciorcilă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu