Închide

Holcim cumpără stația de betoane mobilă din Florești, Consiliul Concurenței anunță tranzacția

Economie by Actual de Cluj - mai 11, 2023 0 160

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Holcim România SRL preia stația de betoane mobilă din comuna clujeană Florești, care aparține Betonexpres SRL.
Holcim (România) se ocupă, în principal, cu fabricarea cimentului. Compania produce și comercializează ciment, betoane, agregate, lianți rutieri și filler de calcar. Este societatea mamă a grupului de companii Holcim România, specializat în producerea de materiale de construcții, care include și societatea Somaco Grup Prefabricate SRL.
Betonexpres SRL activează pe piața de fabricare a betonului și prestează, de asemenea, servicii de transport beton prin flota de betoniere pe care o deține, precum și pompare beton cu autopompe sau pompe staționare. ”În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal”, anunță instituția.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

La data ultimelor raportări, 2021, compania achiziționată avea 24 de angajați și un profit de 1,3 milioane de lei. La fel în 2020: 23 de angajați și un profit de 1,36 milioane de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu