Închide

Record pe cel mai aglomerat aeroport din provincie, cel din Cluj, pasagerul cu numărul un milion din acest an ar urma să aterizeze peste câteva zile, un record pentru aeroportul din Cluj, anul în care pragul de un milion de pasageri e atins cel mai devreme

Economie by Actual de Cluj - mai 12, 2023 0 173

Record pe cel mai aglomerat aeroport din provincie, cel din Cluj, pasagerul cu numărul un milion din acest an ar urma să aterizeze peste câteva zile.

Reprezentanții aeroportului au calculat că pasagerul cu numărul un milion aterizează la Cluj miercuri 17 mai, adică peste câteva zile, pe zborul Munchen – Cluj-Napoca, operat de Lufthansa. ”Anul acesta pasagerul cu numărul 1 milion va fi înregistrat pe zborul Munchen – Cluj al companiei aeriene Lufthansa, iar atingerea acestui prag semnificativ din punct de vedere al traficului de pasageri reprezintă un reper deosebit de important pentru aeroport, fiind un eveniment-simbol, devenit deja o tradiţie”, arată reprezentanții aeroportului. Este un record pentru aeroportul din Cluj: este anul în care pragul de un milion de pasageri e atins cel mai devreme.

Anul trecut această bornă a fost atinsă la sfârșitul lunii iunie, în 28 iunie, iar în urmă cu doi ani, în 2021, pragul a fost atins în septembrie. Primul an când pe aeroportul din Cluj-Napoca au călătorit cel puțin un milion de pasageri a fost 2010, iar de atunci pragul a fost atins în fiecare an cu excepția anilor 2012 și 2020, acesta din urmă fiind puternic afectat de pandemia de coronavirus.Anul trecut această bornă a fost atinsă la sfârșitul lunii iunie, în 28 iunie, iar în urmă cu doi ani, în 2021, pragul a fost atins în septembrie. Primul an când pe aeroportul din Cluj-Napoca au călătorit cel puțin un milion de pasageri a fost 2010, iar de atunci pragul a fost atins în fiecare an cu excepția anilor 2012 și 2020, acesta din urmă fiind puternic afectat de pandemia de coronavirus. Înainte de pandemie, în 2019, pragul a fost atins în 23 mai. Anul trecut această bornă a fost atinsă la sfârșitul lunii iunie, în 28 iunie, iar în urmă cu doi ani, în 2021, pragul a fost atins în septembrie. Primul an când pe aeroportul din Cluj-Napoca au călătorit cel puțin un milion de pasageri a fost 2010, iar de atunci pragul a fost atins în fiecare an cu excepția anilor 2012 și 2020, acesta din urmă fiind puternic afectat de pandemia de coronavirus. Înainte de pandemie, în 2019, pragul a fost atins în 23 mai, iar în 2018 – cu o zi mai târziu, în 24 mai. În 2017 pragul a fost atins în 21 iunie, iar în 2016 – în 10 august. În 2015 pragul a fost atins în 19 septembrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu