Închide

Guvernul aprobă trecerea Stațiunii Pomicole în subordinea USAMV

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 20, 2015 1 527

Guvernul a adoptat în ședința sa de azi de la amiază trecerea Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultură Cluj în subordinea USAMV, un proiect vechi de 5 ani ce ar putea însemna salvarea instituției de cercetare.

Guvernul a aprobat azi fără discuții hotărârea privind reorganizarea Stațiunii de Cercetare și Producție Pomicolă Cluj prin preluarea și integrarea acesteia în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, sub denumirea de Stațiunea de Cercetare Horticolă Cluj-Napoca.

Înființată în 1953, stațiunea a închis în urmă cu trei ani și ultima dintre cele șase florării ce erau deschise la un moment dat în Cluj-Napoca și unde vindea flori din producția proprie. Cu datorii ce se acumulează lunar și salarii întârziate, SCDP funcționează pe aproximativ 100 de hectare de teren, în cartierul Gheorgheni – doar 10% din suprafața pe care o avea în administrare la Revoluție. Mare parte din terenul pe care funcționa SCDP, din fosta livadă Palocsay, a fost retrocedat sau se află în litigii. Citește aici detalii despre procese

Citește aici detalii despre ce înseamnă acest transfer de proprietate:

Guvernul decide azi dacă transferă semi-defuncta Stațiune de Cercetare Pomicolă la o universitate din Cluj

  • Scrie un comentariu

    Articole similare