Închide

Grupare care a dat iama în case de vacanță, prinsă după percheziții în Cluj; dacă ai cabană la munte află ce sfaturi îți dau polițiștii

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 24, 2015 0 359

Percheziții ieri în casele unor clujeni bănuiți că au dat iama în case de vacanță și cabane, cu prejudiciu total de aproape 10.000 de euro; cinci persoane sunt acum cercetate pentru furt calificat.

Șapte percheziții domiciliare în casele a 5 persoane bănuite de furturi din cabane, ieri în Cluj-Napoca: polițiștii spun că din octombrie anul trecut și până la începutul acestui an cei în cauză ar fi pătruns, prin efracție, în cabane din Beliș și Călățele, de unde ar fi furat aparatură electronică și electrocasnică, bijuterii, ceasuri, ATV-uri, produse alimentare, alcool și altele, cauzând un prejudiciu de aproximativ 40.000 de lei.

Polițiștii au recuperat în urma perchezițiilor aparatură electrocasnică și electronică, ceasuri, bijuterii, obiecte de uz personal, suspectate a fi sustrase, precum și obiecte susceptibile că ar fi fost utilizate la comiterea faptelor. Cei cinci – bărbați cu vârste între 20 și 35 de ani – sunt acum cercetați pentru infracțiunea de furt calificat, iar polițiștii vă recomandă, dacă aveți case de vacanțe sau cabane, să montați sisteme performante de închidere a ușilor și geamurilor. Acolo unde este cazul, montați chiar și grilaje metalice, spun polițiștii.

Iată ce sfaturi vă dau polițiștii:

  • Sistemele de alarmă sunt eficiente dacă locuința de vacanță se află în apropierea altor imobile locuite. Dacă alegeți să montați un sistem de alarmare în interiorul locuinței dumneavoastră, contactați firme specializate în acest domeniu !
  • Nu lăsați în curte scări și diverse unelte, acestea putând facilita accesul prin escaladare, precum și distrugerea sistemelor de închidere !
  • Indiferent unde se află casa de vacanță ori cabana, în perioada în care nu locuiți acolo, creați posibilitatea verificării sau supravegherii acesteia de către o persoană de încredere, din apropierea proprietății dumneavoastră.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu