Închide

Grup de firme de IT din Cluj, singurul din România într-un parteneriat strategic european

Economie by Actual de Cluj - mart. 10, 2016 0 536

Un grup de firme de IT din Cluj e singurul din țară la o reuniune europeană de profil din Bruxelles.

E vorba de clusterul Cluj IT, care e singurul din România ce e partener strategic al Comisiei Europene și participă astfel la o reuniune de profil cu 130 de astfel de organizații din 23 de țări europene, la Bruxelles.

Clusterele au constituit la Bruxelles un parteneriat strategic pentru internaționalizare iar din România singurul semnatar e Cluj IT. În consecință clusterul din Cluj reprezintă România în acest parteneriat strategic semnat de 130 de organizații ce reprezintă peste 17.000 de IMM-uri din Europa.
„Proiectul include consorții care au dovedit interes și capacitate pentru activități de internaționalizare, inclusiv în afara Uniunii Europene. Prin asemenea mecanisme, Uniunea Europeană urmărește să le ofere IMM-urilor din țările membre oportunități internaționale la care altfel nu ar avea acces (…) Pregătim deja primele idei prin care să implicăm membrii Cluj IT în rețeaua internațională”, spune Andrei Kelemen, directorul executiv Cluj IT, prezent la evenimentul de la Bruxelles.
Cluj IT este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţatǎ în octombrie 2012 ce numără 48 de membri, dintre care 36 de companii de IT cu peste 4.000 de angajați și cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, dar și universități și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare