Închide

Angajări de primăvară: ce companii caută oameni la Cluj

ActualitateEconomieTop News by Kristina Reştea - mart. 07, 2016 0 875

Peste 80 de companii caută angajaţi la Cluj. Acesta este numărul estimat de angajatori care participă la final de lună la un târg de locuri de muncă, împărţit în două „secvenţe” – o secțiune generală și una dedicată domeniului momentului: IT-ul. Din total, aproximativ 30 de companii sunt anunţate pentru secţiunea IT a Târgului de Cariere de la Cluj. Un număr similar de companii participau și la ediția din toamna trecută a Târgului de Cariere.

Printre angajatori se numără companii ca Bosch, cu o unitate de produţie la Cluj, dar şi un centru de cercetare, ocupantul parcului industrial Tetarom II Emerson, dar şi jucători din centre de servicii, retail sau din piaţa Farma, cum ar fi Genpact, Lidl, Yardi Systems, E.ON Business Services, Kaufland, KFC, Siemens, Steelcase, Sykes, Terapia, Vodafone. În secţiunea IT a târgulului de locuri de muncă vin să caute oameni Emerson, Accesa, Accenture, Garmin, Siemens, 3Pillar sau Telenav. Domeniile unde e nevoie de oameni sunt diverse: IT&Software, inginerie, servicii, industria alimentară și retail, turism, recrutare, Auto&Automotive, financiar, telecom, turism. Se caută IT-iști cu experiență și entry level, ingineri, controlori financiari, vorbitori de engleză, spaniolă, germană, portugheză, bulgară, electricieni, designeri, manageri de proiect, pictori, Data Analysts, agenți de vânzări, reprezentanți clienți. Prima parte a târgului – Cluj Global – are loc în 29 şi 30 martie, urmând apoi secţiunea dedicată angajaţilor şi angajatorilor din domeniul tehnologiei informaţiei: Cluj IT – 31 martie şi 1 aprilie.

Potrivit datelor oferite de organizatori, 50 de companii și organizații sunt acum înscrise la Târgul de Cariere Cluj Global, iar la Târgul de Cariere în IT sunt confirmate 30 de compani de profil și organizații. „Anul acesta vom avea nevoie de mai multe spațiu la Sala Polivalentă pentru că solicitările sunt tot mai multe. În această primăvară, pe lângă multe companii care participă de mulți ani, au venit spre noi și multe companii care nu au mai participat la un astfel de eveniment. Înscrierile sunt în desfășurare în acest moment. Ca număr de participanți așteptați, vizăm minim 5.000 de persoane interesate de dezvoltarea carierei la Târgul Global și cel puțin 2.000 de pasionați și specialiști în IT la Târgul de Cariere în IT”, menţionează Corina Brânduşan, reprezentanta organizatorilor. La târguri vor exista şi servicii de consiliere în carieră, informații despre programme de voluntariat, internshipuri, dar și sesiuni gratuite pentru ei. Se anunţă şi competiții contra-cronometru pentru pasionații și specialiștii în IT, organizate de companii ca Emerson și Hewlett Packard Enterprise.

  • author photo two

    Kristina Reştea

    Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu