Închide

Grevă pe aeroporturile din Italia, mai multe zboruri din Cluj, spre Italia – anulate sau reprogramate

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 21, 2022 0 86

Mai multe zboruri spre Italia, care trebuiau să decoleze, azi, de pe aeroportul din Cluj au fost anulate sau reprogramate la altă oră. Motivul: o grevă a sindicatelor lucrătorilor din aeroporturile din Italia.

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că a fost anunţată organizarea unei greve naţionale, pe durata a 24 de ore, a controlorilor de zbor (ENAV), pentru data de vineri, 21 octombrie. Greva va afecta mai multe zboruri programate către şi dinspre Italia.

Autoritătea Naţională a Aviaţiei Civile din Republica Italiană (ENAC) anunţă, într-un comunicat, că greva convocată de mai multe sindicate din sectorul transporturilor, Filt-Cgil, Fit-Cisl şi Uiltrasporti, va afecta inclusiv unele servicii de transport public italiene, existând riscul unor perturbări ale circulaţiei, pe tot parcursul zilei de vineri, 21 octombrie, precizează MAE.

Astfel, zborurile de la prânz, de pe Aeroportul Internațional Băneasa spre Roma, Pisa și Bari, toate Wizz Air, au fost anulate.

Zborurile spre Italia de pe același aeroport programate să plece după ora 16 apar pe site-ul aeroportului ca având ora de plecare ”estimată” și nu se precizează că sunt amânate.

La Cluj, au fost anulate cursele spre Roma, de la 13.45, și spre Bergamo, de la 14.30. A fost reprogramat zborul care ajungea de la Bologna, de la 12.10, arată g4media.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare