Închide

Grecii din IT vor birou la Cluj: „e una dintre cele mai dinamice comunități de afaceri din România”

EconomieTop News by Kristina Reştea - apr. 02, 2015 0 662

 

Subsidiara din România a unei companii grecești furnizoare de soluții software de business plănuiește să se extindă cu un birou în Cluj-Napoca, au anunțat reprezentanții companiei. Compania va recruta oameni specializați în vânzări și vrea mai multe partenerite în zonă. 

„SoftOne România are o importanță strategică în sud-estul Europei pentru SoftOne Technologies, compania mamă din Grecia. În acest moment, suntem în proces de extindere a prezenței noastre la nivel național și credem că primul pas firesc în acest demers îl va constitui deschiderea unui birou în Cluj-Napoca, una dintre cele mai dinamice comunități de afaceri din România, și să ne extindem rețeaua de parteneri locali din județul Cluj”, a declarat Haris Zachariades, CEO SoftOne România.

Biroul de la Cluj va fi deschis până la finalul anului. „Va fi al doilea centru de activitate pe care compania îl deschide in Romania. SoftOne va începe prin a recruta oameni specializați în vânzări și în crearea și dezvoltarea de parteneriate. Ulterior, în funcție de solicitări, compania va angaja personal pentru pentru a oferi clientilor suport și asistență tehnică”, au precizat pentru Actualdecluj.ro reprezentanții companiei.

SoftOne România, furnizor de servicii ERP și Cloud, are ca obiectiv creșterea rețelei de parteneri în județul Cluj, până la sfârșitul lui 2015. Compania are în prezent o rețea dezvoltată de parteneri în zonă, cu expertiză în vânzarea și implementarea aplicațiilor Soft1, și urmărește să aibă cel puțin zece parteneri în zonă, până în luna decembrie a acestui an. La nivel național, strategia SoftOne din acest an este de a-și dubla rețeaua de parteneri, pentru a fi prezentă în toate județele. Totodată, SoftOne România urmărește să își mărească portofoliul de clienți până la sfârșitul anului, de la 130 la finalul lui 2014, la peste 250”, au transmis reprezentanții companieiAnul trecut, societatea din România și-a dublat numărul de clienți și parteneri și a investit peste 1,5 milioane de euro în managementul produselor, dezvoltarea rețelei de parteneri, training, marketing și vânzări.

SoftOne Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 7 milioane de euro în 2014, o creștere cu 15% față de anul precedent. Compania are in prezent un portofoliu de aproximativ 13.500 clienți, care activează în diverse piețe din sud-estul Europei, Rusia și Orientul Mijlociu și în mai multe industrii, cum ar fi retail, distributie, constructii, transporturi, producție și servicii. SoftOne Technologies și filialele sale au 300 de parteneri, 1.500 de dezvoltatori asociați și peste 1.200 de instalații în Cloud.

SoftOne România și-a început activitatea pe piața locală în 2013, ca subsidiară a companiei grecești activă în sectorul furnizării de soluții software de business (ERP, CRM și BI) SoftOne Technologies. Compania are sediul central în Atena, Grecia și o sucursală în Salonic. Printre beneficiarii actuali ai soluției Soft1ERP se numără companii ca Alpha Bank, Deloitte, Danone, iar în România Oscar Downstream, Secpral Pro, Onedia Distribution, Dablerom, Neon Lighting, Cosmos Mobile, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.