Închide

Grav accident aseară pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60, în zona localității Dumbrava. O persoană a decedat

Actualitate by Mihai Prodan - iul. 03, 2021 0 324

Grav accident aseară pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60, în zona localității Dumbrava. O persoană a decedat.

”Din primele date, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 69 de ani, din Cluj-Napoca care se deplasa în direcția Huedin a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule care circula pe sensul opus de mers, condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Câmpia Turzii”, au explicat polițiștii sosiți la fața locului. Din nefericire, o femeie în vârstă de 68 de ani, din Cluj-Napoca, pasager dreapta-față în autoturism, a decedat.

Echipajele de urgență sosite la fața locului, o autospecială și un echipaj SMURD care se aflau în apropierea localității Păniceni, pentru a gestiona urmările unui accident produs anterior acestui eveniment,  au acționat imediat pentru a stinge flăcările care au izbucnit din compartimentul motor al autoturismului și pentru descarcerarea femeii și bărbatului care se aflau în stare gravă și au solicitat sprijinul unui echipaj medical la fața locului. ”Prima a fost scoasă femeia, în vârstă de circa 60 de ani, a cărei stare s-a agravat și mai mult, intrând în stop cardio-respirator. Pompierii au început manevrele de resuscitare până la sosirea echipajelor de terapie intensivă, după care a fost continuată resuscitarea avansată. Din păcate toate aceste eforturi nu au readuce semnalele vitale persoanei resuscitate”, a arătat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș.

Ulterior au fost utilizate ultilajele hidraulice pentru a descarcera bărbatul din autoturism, care prezenta traumatisme grave și avea pierderi ale stării de conștiență. Acesta a fost preluat de către salvatori pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Traficul pe drum a fost blocat mai multă vreme din cauza accidentului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.