Închide

Gratuitate la cărțile electronice de identitate în 5 ani, decide Guvernul, după proiect-pilot la Cluj unde au fost eliberate până acum 17.000, cinci milioane vizați

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 30, 2023 0 218

Guvernul a decis ca în următorii cinci ani persoanele care împlinesc în acest interval 14 ani să beneficieze de gratuitate la eliberarea cărţii de identitate electronice, a anunţat ieri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. Aceeași regulă se aplică și celor cărora le expiră cartea de identitate în acest interval ori cei care îşi pierd buletinul sau este deteriorat în urma unei calamităţi naturale.

”Pentru a încuraja şi pentru a stimula adopţia acestei noi forme de identificare multiplă în era digitală, Guvernul a decis ca pentru următorii 5 ani, persoanele care împlinesc în acest interval 14 ani, deci se califică pentru a primi carte de identitate, să beneficieze de gratuitate la eliberarea acestei cărţi de identitate. De asemenea, aceeaşi regulă se va aplica şi pentru persoanele care au deja o carte de identitate şi va expira la termen, în următorii cinci ani, sau pentru cei a căror carte de identitate a fost deteriorate, pierdută sau distrusă într-o calamitate natural şi în urma unei cereri”, a spus Constantin.

Pentru contextualizare există un proiect-pilot în Cluj în baza căruia au fost eliberate până acum aproximativ 17.000 de cărți de identitate. Numărul total al beneficiarilor, în următorii cinci ani, a fost calculat la cinci milioane de persoane.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare