Închide

Gigi Becali de la CFR Cluj

OpinieSport by Catalin Suciu - feb. 06, 2019 1 1153

Neluțu Varga, presupusul patron de la CFR Cluj, e o umbră în fotbalul românesc. Implicat și într-un dosar care vizează retrocedări ilegale, dar sigur, achitat de instanță, omul care a pompat bani la CFR stă pitit în mașini cu geamuri fumurii, se ascunde după bodyguarzi și evită orice ieșire publică.

Este impulsiv, ia decizii în pripă pe care încearcă să le schimbe la scurt timp, comandă și e ușor influențabil, îl descriu cei care îl cunosc. Îi plac și petrecerile și, ca un paradox, adoră ostentația, în ciuda firii sale retrase din lumina reflectoarelor. Nu dorește să iasă în față fiincă ar primi întrebări incomonde. Legate de dosare, legături cu lumea politică, cu lideri și foști lideri ai PSD-ului, care, de fapt, ar manevra multe pe la CFR, întrebări care ar putea viza și alte afaceri, între care și fotbalul.

Numai că aici, Neluțu Varga o cam dă în bară din punct de vedere financiar. Titlul luat în sezonul trecut a însemnat multe milioane de euro gaură la buget, întrucât echipa lui „Super Dan” a fost o cheltuitoare desăvârșită, dar a fost eliminată din tururile preliminare ale competițiilor europene, acolo de unde Varga spera să-și recupereze investiția.
„Intrăm cel puțin în Europa League, Nelule, apoi vindem de milioane”, l-au convins oamenii săi.

E un tip haotic ce își deschide generos punguța cu arginți (a se vedea cazul Julio Baptista), după care le transmite celor din club să se descurce, fiindcă nu mai dă nimic. Îi plac subordonații, îi adoră pe Mara și pe Bilașco, de exemplu, oameni foarte vicleni care știu mereu să-i spună patronului ce vrea să audă. De altfel, la o petrecere extravagantă, în euforia distracției, Varga n-a ezitat să întrebe, la un moment dat, „unde sunt sclavii mei, să vină sclavii mei”, făcând referire la Mara și la Bilașco.

Uneori încearcă să facă și schimbări în echipă. Panin, fostul manager sportiv, nu i-a răspuns în timpul meciului cu Hermmanstadt, după golul înscris de Daniel Tătar.  Fie n-a auzit telefonul, fie n-a vrut să meargă să-i spună lui Conceicao că de sus, din lojă, se cade, totuși, o primă schimbare sau a primit mesajul, i l-a transmis lui Conceicao, însă n-a fost destul de convingător.

Panin a fost demis și înlocuit pe bancă cu Marius Bilașco.

La scurt timp, în plin delir,  Neluțu Varga ar fi dat ordin să fie concediat și Toni Conceicao, portughezul care a dus CFR-ul și l-a menținut pe primul loc, la 6 puncte de FCSB. În stilul său caracteristic, Varga s-a răzgândit, așa cum a făcut-o și cu Edi Iordănescu, doar că Iordănescu n-a vrut să se mai întoarcă.

Spre deosebire de omologul său de la FCSB, Varga lucrează în liniște, nu la televizor. Nu îl are pe Luțu, ci mai mulți. Ambilor patroni le plac supușii și se consideră stăpâni absoluți pe moșiilor lor, iar toți ceilalți trebuie să execute ordinele fără să pună la îndoială judecata celui de sus, din lojă sau din palat. Iar dacă CFR-ul e pe primul loc, iar FCSB pe doi, sunt șanse foarte mari să avem o campioană din Oltenia, mai ales că primele două clasate se sabotează din interior.

Un comentariu

  1. Articol scris din amintiri, din inventii si din presupuneri. Nimic concret. Mai bine dadeai la final celebra propozitie „acesta este un pamflet, orice asemanare cu personaje sau fapte reale e pur intamplatoare” si ieseai mai bine. Daca astfel de articole scrii dupa atatia ani de „jurnalism”, n-ai invatat nimic, prietene !
    Mute succesuri nebanuite, in continuare !

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare