Închide

10 semne prin care să recunoști un doctor

ActualitateOpinie by Catalin Suciu - feb. 06, 2019 1 933

* Dacă vezi un halat alb care aleargă pe holurile spitalului, iar după el sunt peste 100 de oameni, înseamnă că n-ai greșit și chiar ai ajuns într-un spital unde există medici.

* Îți răspunde la telefon și când îl întrebi „Alo, domnule doctor”, el te corectează și spune „domnule profesor”

* Îl prinzi la înghesuială pe-un hol minuscul, după 3 ore în care ai întrebat unde e, iar când îl găsești îți vorbește de sus, flegmatic, în doi peri.

* Are cearcăne, dar e dat cu parfum.

* Vezi un om îmbrăcat bine în aeroport, are două trolere Samsonite, un bilet doar dus și e gata de îmbarcare spre una dintre destinațiile Paris, Londra sau Berlin.

* Vine dimineața în spital, își parchează limuzina pe locul pe care l-a păzit portarul toată noaptea și pentru care și-ar fi dat viața și coboară din mașină îmbrăcat precum la un turneu internațional de golf.

* Sigur e doctor când intră pe ușa spitalului, iar ușa se deschide de una singură în fața sa. Și după ce intră, se și închide singură.

* E doctor dacă-l vezi că nu mănâncă niciodată, iar în rarele cazuri în care merge la masă se închide palierul spitalului, se închid saloanele, telefoanele, iar asistentele fac rebusuri și ies la o țigară, ascunzându-se în cele mai mici ascunzători. Fumează pe rând, în grupuri de câte două, fiindcă una stă de pază să fie sigură că nu apare, cumva, medicul.

*E doctor dacă reușești să-l prinzi o singură dată într-un an cu chef de taclale. Dar când se întâmplă asta, poți sta și o jumătate de oră în cabinetul său, fără să înțelegi, însă, nimic din ce îți spune, iar dacă-l întrebi din nou, riști să-i strici tot cheful și trebuie să mai aștepți încă un an. În situația aceasta e doctor sută la sută.

*Sigur NU e doctor dacă te invită la un Cico după consult sau în primul weekend. Dacă vezi că își asortează ramele ochelarilor cu ținuta medicală, ai cam belit-o: în această situație e foarte probabil să fi ajuns la un pizzer italian. Sau, mai rău, la un parcagiu.

Notă: Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare

Mărul de aur din sistemul de sănătate. Cazul doctorului Matthew Mode, italianul cu 8 clase ajuns chirurg în România

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.