Închide

GCS publică pentru prima dată numărul de testări zilnice împotriva coronavirusului, în fiecare județ, Clujul testează cel mai mult după București și Timiș

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 05, 2021 0 316

Grupul de Comunicare Strategică publică pentru prima dată numărul de teste procesate în fiecare zi pentru depistarea infecției cu coronavirus, în fiecare județ, iar datele GCS arată că la Cluj, deși numărul testelor e ridicat, e mai mic decât cel raportat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Marți și miercuri au fost raportate de către CJSU un număr de 1.700 de teste procesate zilnic, dar GCS arată că e vorba de 1.400 și respectiv 1.500 de teste – în vreme ce luni au fost raportate de CJSU doar 400 de teste pentru 24 de ore, în condițiile în care duminica la Cluj se testează doar cazurile cu simptome deinfecție, dar GCS arată că luni au fost testate 1.800 de persoane.

Grupul de Comunicare Strategică publică pentru prima dată și numărul de teste procesate în fiecare județ, la un an de la debutul pandemiei de coronavirus, iar datele arată că în Cluj sunt procesate, zilnic, printre cele mai multe astfel de teste.
Astfel, ieri la Cluj numărul testelor procesate a fost de 1.329. Mai multe teste au fost procesate în București – 5.400 – și Timiș, unde rata de infectare e cea mai mare din țară, 1.550 de teste.

Menționăm, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Cluj e singurul din țară care în ultimele luni a raportat și numărul de teste procesate pentru depistarea infecției și a arătat în ultimele săptămâni o medie zilnică de 1.500 de teste procesate în fiecare zi. Ieri de exemplu numărul acestora ar fi fost de 1.861, considerabil peste datele Grupului de Comunicare Strategică, ce arătat că ieri la Cluj au fost procesate aproximativ 1.300 de teste.  Am cerut explicații subprefectului Irina Munteanu pentru această diferență și vom veni cu lămuriri.

Mai jos cifrele GCS:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare