Închide

Coronavirusul face aproape două sute de victime la Cluj doar în acest an, o treime din decese – în 2021

SănătateTop News by Actual de Cluj - mart. 04, 2021 0 182

Numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului a ajuns la peste cinci sute în Cluj, de la debutul pandemiei, în urmă cu un an – și aproape 80 dintre decese au fost înregistrate doar în ultimele patru săptămâni.

În Cluj numărul deceselor cauzate de coronavirus ajunge azi la 533, în condițiile în care în urmă cu o lună, în 4 februarie, numărul deceselor era, în județ, de 454. Să menționăm, din totalul deceselor un număr de aproape două sute, mai exact 195, au fost înregistrate în acest an, altfel spus mai bine de o treime din totalul deceselor, 36%, au fost înregistrate în primele două luni din acest an. Zeci de persoane se află internate în stare critică la Terapie Intensivă în Cluj după ce au fost diagnosticate cu coronavirus, azi numărul pacienților aflați la ATI ajunge la 67 – și alte 667 persoane sunt internate în secțiile spitalelor dedicate, după ce au fost depistate cu infecție.

actualdecluj.ro a solicitat în urmă cu zece zile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență câte dintre decese au fost înregistrate la persoane sub 40 și respectiv 25 de ani, fără comorbidități, dar CJSU nu s-a considerat competent în acest domeniu și a trimis cererea la Direcția de Sănătate Publică, în urmă cu o săptămână, de unde deocamdată nu am primit un răspuns. Vom reveni cu această informație.

533 decese înregistrate azi la Cluj din cauza coronavirusului

454 decese înregistrate în 4 februarie, în urmă cu o lună

338 decese înregistrate în 31 decembrie 2020

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu