Închide

Garda de Mediu: sesizare penală în cazul deşeurilor toxice de la Pata Rât

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 15, 2017 1 637

Consecinţe ale situaţiei dezastruase de la Pata Rât, unde s-a format un „lac” de levigat toxic în zona gropii de gunoi: comisarii Gărzii de Mediu au înaintat vineri o sesizare penală, anunţă reprezentanţii instituţiei. De asemenea, s-au aplicat amenzi de aproape 150.000 de lei pentru Consiliul Judeţean. Cauza: nerespectarea legislaţiei de mediu în cazul depozitului de deşeuri de la Pata Rât.

În urma alunecărilor de teren care au avut loc la depozitul de deşeuri Pata Rât, cursul de apă Zăpodie a fost colmatat. Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit măsurile reparatorii care se impun, spun reprezentanţii instituţiei. „Primele măsuri urgente au vizat înlăturarea materialului care bloca cursul de apă Zăpodie, precum şi împiedicarea scurgerii levigatului din depozitul de deşeuri în cursul de apă. Ulterior a fost efectuat un alt control, în urma căruia s-a constatat că nu se realizaseră măsurile reparatorii dispuse anterior. În consecinţă, comisarii GNM au înaintat o sesizare penală pentru nerespectarea legislaţiei de mediu, responsabil pentru gestionarea activităţii depozitului de deşeuri Pata Rât fiind Consiliul Judeţean Cluj„, anunţă oficialii Gărzii de Mediu. La depozitul de deşeuri, comisarii Gărzii de Mediu au făcut mai multe controale în perioada 2016-2017; în urma acestora, s-au dispus măsuri reparatorii şi s-au aplicat sancţiuni în valoare totală de aproape 150.000 de lei, mai precizează reprezentanţii instituţiei.
„Garda Naţională de Mediu va continua monitorizarea permanentă a situaţiei depozitului de deşeuri de la Pata Rât, atât prin comisarii de mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Cluj, cât şi prin reprezentanţii Comisariatului General”, precizează oficialii.

Sursa foto: Garda de Mediu

Citeşte mai multe pe acest subiect:

E oficial: deșeurile de la Pata Rât bagă Clujul sub stare de urgență

şi

VIDEO Clujul are un nou lac. Unul toxic. Cum arată el din aer

Un comentariu

  1. mda, adica Garda ne-a amendat pe noi, contribuabilii, adica Consiliul Judeţean … Fix pwla. poate ca le-o da totusi la stabi nu tot cetatenilor

Scrie un comentariu