Închide

Funeraliile episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, decedat după ce s-a infectat cu Covid, vor fi transmise în direct

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 15, 2021 0 285

Funeraliile episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, decedat după ce s-a infectat cu noul coronavirus, vor fi transmise în direct de către televiziunea publică.
Funeraliile au loc mâine, la amiază, și sunt transmise de studioul teritorial din Cluj al televiziunii publice. Este un eveniment ”dureros, dar important din viața Bisericii”, după cum arată purtătorul de cuvânt Daniel Avram. Evenimentul va fi transmis pe canalele TVR Cluj și TVR 3. Avram spune că transmisia va fi preluată și online, pe Facebook, pe pagina eparhiei și respectiv a catedralei.

Funeraliile episcopului greco-catolic Florentin Crihălmeanu, decedat în urmă cu două zile după ce a fost confirmat cu infecție cu coronavirus, la 61 de ani, au loc sâmbătă.

Episcopul a decedat în 12 ianuarie, după-masa, cu o zi înainte să expire perioada de carantinare de două săptămâni, după ce fusese diagnosticat cu infecție cu coronavirus. Sâmbătă la ora 11 trupul său va fi depus pe esplanada din fața catedralei greco-catolice din piața Timotei Cipariu, iar la ora 12 are loc slujba înmormântării. ”Respectând dorința testamentară a Preasfinției Sale Florentin, îi invităm pe toți cei care doresc să aducă coroane, jerbe sau flori, să ofere în schimbul acestora banii săracilor”, transmite cancelarul eparhial Marius Cîmpean.  ”Vă rugăm să aveți în vedere situația actuală în care ne aflăm și vă aducem aminte că la toate celebrările și momentele de rugăciune se vor respecta normele sanitare în vigoare pentru perioada de pandemie”, mai transmite acesta.

Episcopul a fost confirmat cu infecție cu coronavirus în ultima zi din anul trecut, iar în 2 ianuarie a fost internat pentru o zi la spitalul municipal, ”Clujana”. Aici concluzia medicilor a fost că forma infecției e una ușoară, că nu necesită internare, și i-au recomandat episcopului un tratament medicamentos acasă. Crihălmeanu urma să rămână în izolare la domiciliu până în 13 ianuarie, adică până ieri. ”Până în prezent, starea Preasfinției Sale este bună, iar cura medicamentoasă își face efectul”, preciza recent eparhia. Starea sa de sănătate s-a degradat brusc însă în 13 ianuarie. Acesta ”s-a stins subit din viață” la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca, unde se autoizolase”În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul”, a arătat purtătorul de cuvânt Daniel Avram.

Amintim, recent a fost diagnosticat cu infecție cu Covid 19 și mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuț.

Florentin Crihălmeanu avea 61 de ani.

Citește și:

Episcopul Crihălmeanu, decedat după ce s-a infectat cu coronavirus, va fi înmormântat sâmbătă; participanții la slujba religioasă, îndemnați să nu aducă jerbe sau coroane ci să doneze banii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu