Închide

Incendiile de la Pata Rât creează probleme de funcționalitate Aeroportului

ActualitateAdministrație by Cosmina Fernoaga - iul. 08, 2015 0 346

Reprezentanții Aeroportului au atras atenția că aeronavele au întâmpinat dificultăți, zilele trecute, din pricina fumului de la Pata Rât, fiind necesară intervenția pompierilor. Consiliul Județean a răspuns că responsabil de această situație este operatorul de salubritate, care are obligația să supravegheze incendiile care se produc frecvent în zona respectivă. Mai mult, reprezentanții administrației județene se plâng că din pricina operatorului de salubritate este compromisă și procedura de închidere și ecologizare a rampei de la Pata Rât, având în vedere că în utlimul an s-au depozitat, ilegal, canități impresionate de deșeuri menajere.

Consiliul Județean a primit o notificare de la Aeroport în care se precizează că procesul aeronavelor de decolare/aterizare a fost pus în dificultate de fumul dens din zona Pata Rât, fiind necesară intervenția ISU Cluj. În replică, administrația județeană a transmis că administratorul Pata Rât – Salprest Rampă – se face vinovat de incendiile nesupravegheate din zonă, precum și de faptul că a depozitat ilegal cantități uriașe de deșeuri menajere. Problema majoră constă în faptul că firma care au câștigat contractul de închdiere și ecologizare a rampei de la Pata Rât nu-și poate onora angajamentul din această pricină. Mai exact, în 2014 când a obținut contractul de licitație, în documentația tehnică era prevăzută o anumită cantitate de deșeuri. De atunci și până în prezent s-a depozitat în plus peste 540.000 de mc de deșeuri. Acest lucru modifică complet situația procesului de finalizare a lucrărilor de închidere a rampei de la Pata Rât, având în vedere că administrația județeană are obligația de a se întoarce împotriva operatorului de salubritate pentru a recupera prejudiciul creat. Între timp, Primăria Cluj Napoca a transmis că a găsit o soluție tenporară, de a transporta deșeurile menajere ale Clujului în Oradea.

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare