Închide

Foto/Video Marea de acasă. Prima plajă publică din Cluj, alternativă pentru clujeni și anul acesta

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 20, 2016 0 1914

Plaja din cartierul Grigorescu a fost reamenajată recent ca să fie și în acest an o variantă pentru clujenii amatori de plajă cu vedere la apă.

Angajații firmei care se ocupă pentru primăriei de întreținerea spațiilor verzi au curățat malul cu nisip, au  tuns iarba și au adunat gunoaiele. Potrivit datelor oficiale, există o porțiune de 2500 de mp de plajă cu nisip și încă 1600 de mp de spațiu acoperit cu iarbă, pe malul Someșului.

Totul pentru ca clujenii care nu ajung la mare în acest sezon estival să aibă o alternativă și să se poată bucura de mare și în stil urban.

plaja

 

plaja 1

plaja 6

plaja 4

plaja 3

Acum câțiva ani, în media din țară, circulau imagini cu o plajă urbană similară amenajată pe Sena, în orașul luminilor. Diferența este că în Paris, există și șezlonguri și o organizare mult mai atractivă a spațiului.

sursa: fotofritz70.wordpress.com

sursa: fotofritz70.wordpress.com

sursa: tudor20geografie.wordpress.com

sursa: tudor20geografie.wordpress.com

De altfel, clujenii au sesizat că singurul minus al plajei o reprezintă absența dotărilor de tip estival, chiar și a unui beach bar care să inducă atmosfera de plajă de la mare.

Plaja din Grigorescu a fost inaugurată anul trecut, odată cu manifestările din Capitala Europeană a Tineretului care în 2015. Odată cu Day 15, unul dintre evenimentele marcă ale anului Capitalei Tineretului. Chiar Cluj Nevers Sleeps, încheiat recent, a avut programate manifestări pe plajă.

Pe plajă se organizează evenimente punctuale puse la punct de diverse entități din oraș: concerte, ateliere pentru copii, proiectii, etc.

Cine a ratat bairamul de pe acoperiș mai are o șansă. Se anunță încă o petrecere inedită în oraș

FOTO/VIDEO Cum arată “plaja” de cartier după ploaie: Cluj Never Sleeps, pe mal de Someş

plaja 5

Filmul reamenajării plajei și mesajul civic: atuncați pet-urile de bere la coș!

sursa foto: captură video primăria Cluj-Napoca

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare