Închide

FOTO/VIDEO Cum arată „plaja” de cartier după ploaie: Cluj Never Sleeps, pe mal de Someş

ActualitateTop News by Kristina Reştea - iun. 21, 2015 0 963

Concerte pe mal de Someş, volei şi câţiva oameni la leneveală pe pouf-uri – aşa a arătat o bucată din după-amiaza zilei de ieri pe „plaja” din Grigorescu, care nu e chiar plajă. De Day 15, parte a manifestării Cluj Never Sleeps. Chiar dacă activităţile din prima parte a zilei au fost compromise de ploaie, iar zona de „leisure” te-a întâmpinat cu eventuale împotmoliri, spre seară lumea se adunase în aşteptarea animării scenei puse lângă apă. Cărţi, jocuri, copii şi căţei s-au adunat, cu scop. Adică cu temă nobilă, chiar dacă unii dintre participanţi ştiau care e motivul, iar alţii au aflat la faţa locului. Mai precis, petrecerea de sâmbătă de pe plaja Grigorescu a încurajat donațiile pentru accesul la programe educative a  350 de copii din zone defavorizate ale Clujului. În 20 iunie, de dimineață de la ora 10.00 (amânată), clujenii au fost chemaţi pe plaja din Grigorescu să doneze fonduri pentru proiectul ROMEDIN ca să ofere o șansă copiilor de la Pata Rât să se integreze în oraș.

 

 

Cu mai mult sau mai puţin succes, organizatorii chiar au chemat, de la microfon, lumea la adunare: vecinii au fost invitaţi să renunţe la statul în geam şi să vină pe nisip.

Georgiana Ciceo, din echipa de organizare, ne spune, pe fundal sonor, care a fost planul şi scopul „adunării” de weekend de pe mal de Someş, zonă care s-ar vrea reactivată şi integrată în viaţa cartierului.

Petrecerea de pe plaja din Grigorescu a fost organizată în cadrul proiectului strategic al Capitalei Europene a Tineretului Day 15 și a fost inclusă și în programul Cluj Nevers Sleeps, o altă manifestare din oraș prin care organizatorii au vrut să marcheze cea mai scurtă zi din an prin nesomn și evenimente  în mai multe locații din oraș.

Citeşte mai multe despre Cluj Never Sleeps

De ce conteaza să dăm attend la petrecerea de pe plajă. Plus programul din 20 iunie pentru insomniaci

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare