Închide

FOTO/Video Stadiul șantierului Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte a Autostrăzii Transilvania/Lotul care nu e conectat cu niciun alt tronson al A3, deschis sau în lucru, se va termina în 2023

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 23, 2023 2 5041

Noi imagini de pe  șantierul sectorului Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte a Autostrăzii Transilvania au fost publicate pe rețelele de socializare de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău de pe Autostrada Transilvania a ajuns la peste 75% execuție, iar pe șantier constructorul Nurol (Turcia) lucrează cu peste 390 de muncitori și 260 de utilaje. Lotul Nurol are o lungime de 14 kilometri și ar putea fi deschis la vară dacă se asigură conexiunea provizorie cu Drumul Național 19 B lângă Porț, la sud de Suplacu de Barcău. Practic, Lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău nu are conexiune cu niciun alt tronson deschis sau în lucru al Autostrăzii Transilvania, după cum arăta economedia.ro.
Lucrări în execuție:
Lucrări de drum
– Strat de formă din balast;
Îmbrăcare taluz cu pământ vegetal;
Fundație din balast;
– Strat de bază din mixtură asfaltică;
– Strat de uzură.
 Consolidări
Stabilizare de pământ in situ.
Structuri, poduri și pasaje
Rosturi de dilatație;
Plăci de racordare;
Montare parapet;
Protecție anticorozivă;
Gabioane.
 Scurgere ape, podețe
Racord rigolă acostament – casiuri pe taluz;
Rigolă acostament;
Săpătură fundație.
Parcare de scurtă durată
Ansamblu lampă.
În șantier sunt mobilizați un număr de 390 de muncitori și 260 de utilaje”, arată CNAIR în 23 mai. Potrivit Companiei, teremenul de deschidere este 2023.
Șantierul e gestionat de Nurol Insaat Ve Ticaret în baza unui conract de 384,14 milioane de lei, fără TVA. Potrivit CNAIR, stadiul este de 75,25%.
O filmare cu tronsonul de Autostradă, postată în 22 mai de On The Road AK:

2 comentarii

Scrie un comentariu

Articole similare