Închide

FOTO/VIDEO Autostrada din bucăţi. Din toamnă, mai avem câţiva kilometri de A3

EconomieTop News by Kristina Reştea - aug. 18, 2018 0 1138

 

S-a intrat în linie dreaptă pe șantierul mini-lotului de 766 de metri de la Gilău, anunţă reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură, cu imagini proaspete din vizită de şantier. Bucăţica de niciun kilometru face parte din Autostrada Transilvania şi va conecta două porţiuni din aceasta. Asta înseamnă că, o dată cu lansarea acestei porţiuni, ar trebui să intre, în sfârşit, în circuit, şi tronsonul Gilău-Nădășelu (8,7 km), finalizat încă din noiembrie 2017.

În timp ce şferii se întreabă când vom putea circula, pe autostradă, până la graniţa de Vest, de la Borş, în România se lucrează la tronsoane mici de drumuri.

„Constructorul (Tirrena Scavi) a terminat refacerea pereului canalului în care s-au ridicat cele 4 pile și în prezent execută lucrări diverse: așternere straturi de asfalt, instalare parapete de protecție, taluzări, amenajare șanțuri/rigole. Dacă se menține ritmul, sunt șanse foarte bune ca la sfârșit de septembrie să fie totul gata”, spun reprezentanţii asociaţiei care urmăreşte evoluţia şantierelor de drumuri din ţară.

 

 

După patru ani de probleme şi tergiversări, constructorii au început în toamna anului trecut lucrările pentru o bucată de autostradă care va conecta două tronsoane deja finalizate din Autostrada Transilvania – tronsonul Gilău-Câmpia Turzii de lotul-muzeu Gilău-Nădășelu care este deja finalizat.

 

Imagini Pro Infrastructura:

 

 

Amintim că în septembrie, Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, în sfârșit, contractul pentru realizarea podului de pestre Someş. Acest pod rămăsese în stadiu de proiect încă de pe vremea când compania americană Bechtel lucra la primul tronson al autostrăzii Transilvania: Câmpia Turzii – Gilău. Între timp, autoritățile au angajat lucrări și pentru bucata Gilău-Nădășel, însă aceasta nu avea cum să fie conectată cu tronsonul deja existent, din pricina faptului că lucrările la pod au rămas blocate. Potrivit Hotnews.ro,  Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul cu firma italiana Tirrena Scavi SpA. pentru finalizarea acestui viaduct, un contract în valoare de 25,7 milioane de lei, cu un termen de execuție de 10 luni. Până la finalizarea podului, cei 8,7 km dintre Gilau și Nădășelu nu vor putea fi deschiși circulației. Pentru finalizarea podului de peste Someș Compania de Autostrazi a mai lansat în 2015 o licitație care, însă, a fost anulată. Fosta conducere CNADNR acuza documentația slabă scoasă la licitație, invocând alte 10 luni pentru refacerea caietului de sarcini. Licitația a fost, în cele din urmă, lansată în octombrie 2016, iar ofertele au fost depuse în 9 februarie 2017.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare