Închide

Foto/Video Au început Zilele Clujului!

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 27, 2019 1 615

Zilele Clujului au umplut Piața Unirii de energie și culoare cu un sincron-record realizat de peste 1000 de copii prin muzică și sport. Așa s-a dat startul celor 100 de evenimente programate în 30 de locuri din oraș, manifestări pregătite de Primărie și partenerii acesteia la ediția din 2019 a Zilelor Clujului care au loc până în 30 septembrie, inclusiv.

Vineri seara, Piața Unirii a fost arhiplină la o reprezentație de teatru inedită pregătită pentru clujeni, Chirița în concert cu Ada Milea.

La fel, zona Kogălniceanu, unde au loc Festivalul Gastronomic, Târgul Meșterilor Populari și Promenada Cărților a fost deja accesată de foarte mulți clujeni.

Urmează un final și un început de săptămână pline, cu evenimente pregătite în Parcul Central pentru copii, la Sala Polivalentă, pentru vârstnici, dar și concerte de muzică clasică, operă, muzică pop, dance și populară în Piața Unirii. Centrul de Cultură Urbană al Primăriei Cluj-Napoca le-a pregătit clujenilor și proiecții de film la cinematografele Dacia și Mărăști.

Așa e în parc:

Vor fi surprize, vor fi și evenimente deja consacrate, regal folcloric (29 septembrie), concerte de operă în Piața Unirii , spectacole de teatru și muzică clasică dar și alte manifestări care vor marca cei 100 de ani de sărbătoare pe care îi marchează Teatrul Național Lucian Blaga, dar și colegiile de învățământ clujene, Barițiu, Racoviță și Coșbuc. Va avea loc un spectacol de videomapping programat în ultima zi a evenimentului, în 30 septembrie.

De altfel, ultima zi din cadrul manifestării va fi cea în care Primăria și-a propus să serbeze studenții și începerea anului universitar, programând o paradă a universităților, concerte de muzică pop-rock și dance în Piața Unirii.

În centrul orașului au început deja să animeze străzile diverse personaje, organizatorii  menționând că sunt deja peste 100 de personaje de animație stradală care vor transforma orașul într-un tărâm de poveste.

Sâmbătă este programată parada Zilelor Clujului cu animații stradale și defilarea sportivilor din oraș iar seara va avea loc un concert surpriză de electro-operă.

Programul din pricipalale locații:

 

Un comentariu

  1. Clujul este un oras frumos,mai ales cand este aerisit si circulatia masinilor nu este blocata.Asta mai lipsea ,un blocaj in centru cu tarabaraie, aglomeratie, mirosuri naspa,zgomot,parca era bine ca nu mai bubuiau boxele de la festival,chiar era nevoie si de asta? Trebuie sa se si distreze oamenii ,nu zice nimeni dar se pot organiza si in alte locuri ”zilele Clujului”, de exemplu pe un platou, la sala sporturilor sau prin Someseni pe un teren de fotbal,la Faget, de ce atata mizerie chiar in centru domn primar de un metru si o palma? Chiar nu-i poti trimite in alte locuri,trebuie sa batjocoresti centrul Clujului atat de des? Atata kitsch ,atata nimic despre nimic de fiecare data.Chiar nu iti e rusine Boc?Macar un pic de rusine nu ai cu tigania asta pe care o faci an de an si tot mai des in centru?Chiar nu putem lasa centrul liber si linistit? E o bataie de joc, e o melteneala ca la tine la tara?Esti nasol Boc!

Scrie un comentariu

Articole similare