Închide

FOTO Ne-am făcut curățenie în case și în curți, dar aruncăm gunoaiele în râu, ignorând că acesta reprezintă sursa noastră de sănătate

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 11, 2022 0 582

Administrația Bazinală de Apă Someș Tisa (ABAST) continuă acțiunile de igienizare a Someșului Mic, semnalând cantitățile uriașe de deșeuri care sunt aruncate permanent în râu.

Situația în care se regăsește râul, la fiecare acțiune de igienizare, reflectă modul ineficient în care este gestionat sistemul de deșeuri în Cluj, transmit reprezentanții ABAST, care subliniază că „ne-am făcut curățenie în case și în curți, dar aruncăm gunoaiele în râu, ignorând faptul că acesta reprezintă sursa noastră de sănătate”.

Reprezentanții instituției mai artată că pentru îmbunătățirea situației „este necesară o schimbare majoră în plan comportamental”.

„În această perioadă, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj intervin din nou pentru curățarea râului. Situația în care se prezintă albia râului reprezintă rezultatul gestionării ineficiente a regimului deșeurilor în comunitățile riverane. Este vorba despre deșeuri istorice, adunate de-a lungul anilor, un semnal de alarmă la modul în care noi, oamenii, tratăm mediul înconjurător. Ne-am făcut curățenie în case și în curți, dar aruncăm gunoaiele în râu, ignorând faptul că acesta reprezintă sursa noastră de sănătate”, se precizează în informarea transmisă de ABAST.

Menţinerea unui râu curat va putea fi realizată numai prin acţiuni de prevenire a depozitării necontrolate a deşeurilor în zona din amonte de municipiul Cluj-Napoca, îmbunătăţirea sistemului de colectare a deşeurilor la nivelul localităților prin servicii de salubrizare reale şi eficiente, implementarea colectării selective, acțiuni de educare și conștientizare publică etc.

„Dincolo de aceste principii ce decurg din managementul deşeurilor şi sunt în aria de competență a autorităților, să păstrăm apele curate este responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, se precizează în informarea ABAST.

Sursa foto: ABAST

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare