Închide

O șoferiță din Cluj a reușit să obțină în instanță anularea unei amenzi, după ce a parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 11, 2022 0 615

La finalul lunii martie a anului trecut, șoferița a parcat în Cluj-Napoca pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități, dar a scăpat de amendă după ce a depus o contestație în instanță. Avocații au arătat că locurile de parcare nu erau marcate corect și au obținut anularea amenzii, arată Clujust.ro.

Pe lângă amenda primită pe 30 martie, la ora 7.00, femeia fusese nevoite să achite și aproximativ 500 de lei, deoarece mașina i-a fost ridicată de domeniul public în urma celor constatate de polițiști.

„Având ocazia să dovedească o stare de fapt diferită celei menționate în procesul verbal de contravenție, deoarece instanța a încuviințat proba cu planșele foto, petenta a răsturnat prezumția de legalitate de care se bucură procesul verbal”, se arată acum, în motivarea instanței.

„Astfel, din conținutul celor depuse la dosare de chiar intimata se observă că marcajele rutiere sunt deteriorate și greu vizibile. Se poate, deci trage concluzia că petenta, fără a vedea nici un indicator rutier care să limiteze parcarea, a efectuat această manevră pe un carosabil ale cărui marcaje erau deteriorate”, se precizează în motivare. Instanța a dispus anularea procesului verbal de constatare și sancționare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu