Închide

FOTO Cum arată străzile din centrul Clujului parte a proiectului Kogălniceanu cu o luna și jumătate înainte de termenul asumat de Primărie pentru finalizarea șantierului/”Disprețul cu care sunteți luați de proști de către Primărie e deja de o asemenea anvergură, încât capătă valențe estetice”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 17, 2023 1 756

Cele zece străzi din proiectul de modernizare a zonei Kogălniceanu – Iuliu Maniu adică arterele Mihail Kogălniceanu, Universității, Emmanuel de Martonne, Bolyai Janos, Hermann Oberth, Kovacs Dezso, Gaal Gabor, Baba Novac, Piața Timotei Cipariu – tronsonul Turnul Croitorilor și Iuliu Maniu sunt încă departe de finalizare.

Primăria a demarat șantierul de modernizare a acestor străzi din 2021, luna iulie, lucrările fiind pornite în pandemie, însă treptat, mai întâi pe străduțele mici, apoi pe arterele principale din proiect.

Lucrările ar tebui terminate până la finalul lui 2023, după cum a anunțat Primăria, însă un set de fotografii cu cele zece străzi din centrul orașului prezintă situația haotică a șantierului pentru care în 17 octombrie consilierii locali au aprobat suplimentarea contractului de lucrări încheiat cu Astor Com – De Construct Project Consult cu circa 12 milioane de lei.

Termenul de finalizare al șantierului, potrivit ultimului act adițional încheiat între Primărie și constructorul angajat, Astor Com – De Construct Project Consult, este 30 noiembrie 2023 (vezi și: Ultimul termen asumat pentru finalizarea lucrărilor din centrul Clujului, zona Kogălniceanu, este 30 noiembrie/Contractul va fi suplimentat cu aproape 12 milioane lei, fără TVA).
„Distinși cetățeni, disprețul cu care sunteți luați de proști de către primărie e deja de o asemenea anvergură, încât capătă valențe estetice.
1. V-a asigurat domnul primar că Universității și Kogălniceanu OSĂ fie gata, conform grafic, până la sfârșitul anului?V-a bulșitat.
Nu doar Universității și Kogălniceanu trebuie să fie gata, ci ÎNCĂ o mulțime de străzi adiacente (vezi hartă).
2. V-a asigurat domnul primar că “la alte străzi nu sunt probleme?” V-a bulșitat.
Vă invit să urmăriți pe fotografii, cum stau lucrările pe “Universității, Kogălniceanu și străzi adiacente”.
3. Ne asigură azi domnul primar, când ne mai ia încă vreo 3 milioane de euro ca să completeze bugetul pe lucrare, că lucrările sunt în grafic? Ne bulșitează. E la mintea lui cocoș că NOSĂ.
4. O să tragă IAR o inaugurare fake pe șantierul deschis – cum a mai făcut-o și în spatele Teatrului acum un an, unde și azi încă se mai lucrează, și o să pretindă că el atâta a promis, recte “Kogălniceanu și Universității”? Ne va bulșita.
Bine că am inaugurat strada Universității. Cetățenește așa, aia măcar a fost pe cinstite”, semnalează situația tristă a șantierului, Istvan Szakatc, unul dintre administratorii grupului Clujul Civic de pe Facebook.
Alți activiști au semnalt că acest șantier din centrul orașului arată modul în care Primăria tratează, de fapt, universitatea, școlile, afacerile locale, magazinele dar și riveranii. Cu nepăsare, indiferență până și un interes în a împinge inaugurarea în an electoral (2024) sau de a îngropa anumite afaceri este adusă în discuție.

Un comentariu

  1. Ma mir ca nu zice nimeni nimic despre „finisajul” cu pietris si praf presat de pe Kogalniceanu, din fata Colegiului National Emil Racovita si pana la Biserica Reformata. Daca nu v-ati prins pana acum, suprafata aceea asa ramane si toata „crema” care va trece zilnic pe acolo va fi pudrata in toate zilele fara ploaie, iar praful si pietrisul va fi permanent purtat prin toate institutiile din zona. Halal proiect!

Scrie un comentariu