Închide

EXODUL. Coloane de mașini și trafic bară la bară pe toate arterele principale din cartierul Grigorescu, la ieșirea din Cluj, spre Florești/”În țări civilizate primăriile interzic orice lucrări în orele de vârf”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 17, 2023 3 5865

O banală lucrare în zona Nodului N-Muzeul Apei (frezarea asfaltului, lucrări la stația de autobuz derulate de Regia Autonomă a Domeniului Public), au reclamat clujenii, a paralizat traficul între Cluj-Napoca și Florești, mai întâi pe artera Calea Florești, începând de după prânz, ca mai apoi, spre seară, situația să escaladeze și în cartierul Grigorescu unde s-a circulat bară la bară pe toate arterele principale din cartier – Donath, Alexandru Vlahuță, Mirăslău, Bulevardul 1 decembrie 1918.

Podul peste Someș de pe această din urmă arteră a fost blocat, clujenii surprinzând imagini din seara zilei de 17 octombrie cu blocajele din trafic, botezate pe rețelele de socializare: „exodul” (foto Cover).

(Bine ați venit în orașul Comoară Cluj-Napoca/Ciprian Alin Fărcaș/Facebook)

„La 18.30 coada era până la Spitalul de Copii (pe strada Moților, în centrul Clujului – n.red.)”, au arătat clujenii pe rețelele de socializare.

„E asfaltată (stația de la Nodul N – Muzeul Apei – n.red.), nu se mai asfalteaza cel puțin de la ora 5, atunci am trecut pe acolo și utilajele erau parcate deja. Asta e efectul ambuteiajului de azi. Aplauze RADP și autorităților care permit astfel de lucrări”, au scris clujenii pe rețelele de socializare.

Oamenii care au stat în trafic au postat imagini cu coloanele de mașini, au deplâns faptul că au ajuns să facă o oră și jumătate din Piața Mihai Viteazul până pe Calea Florești, spre ieșirea din oraș, dar au făcut și glume cu Emil Boc și strația de metrou Răchițele la care au spus că s-a început lucrul, motiv pentru care e paralizat tot traficul din Cluj.

„Domnii de la RADP AMENAJEAZĂ STAȚIE AUTOBUS ÎN SENS SPRE FLOREȘTI APROAPE DE BRICO! Ar trebui interzis să se facă lucrări ziua în acea zon[! Pot și noaptea pt că nu sunt zone locuite! Iarăși dimineață pe Observator la 7.40 se spală stradă ! Incredibil cât de idioți! În țări civilizate primăriile interzic orice lucrări în orele de vârf, pt a creea un trafic fluent! Dar la noi nu funcționează!” („Mihai Fazakas)

Clujenii au mai sesizat că, în ambuteiajele create, au fost prinse și mijloacele de transport în comun, pe Calea florești, călătorii otând să coboare din autobuze și să meargă pe jos, decât să aștepte și să circule în coloane.

sursa foto: monitorulcj.ro

(Calea Florești, 17 octombrie seara/se circula tot în coloană)

(Bulevardul 1 decembrie – 18.30, 17 octombrie)

(Totul este blocat spre Florești – ora 14.00, 17 octombrie)

3 comentarii

  1. Unde sunt centurile ocolitoare, variante de circulație, construim haotic și stăm în mașină cate 4-5 ore/zi …să mai rămâi sănătos la minte !!!! D-apoi când va începe metroul ?!?! Întrebarea este ce rezolva metrul din circulația Clujului ?! Câte cartiere unește?! …. a se vorbește de trenul rapid … adică vom aștepta la barierele din Cluj și din localitățile limitofe ?!!!!!

Scrie un comentariu