Închide

FOTO. Cum arată fabrica Bosch de la Jucu

EconomieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - nov. 24, 2017 1 11363

Bosch are la Cluj peste 1.500 de angajaţi şi o producţie lunară de peste un milion de produse finite. Unitatea de la Jucu este una dintre cele mai moderne din cadrul companiei, dar grupul german este şi unul dintre cei mai mari beneficiari de ajutoare de stat în România, notează Hotnews.ro, care prezintă câteva imagini din interiorul fabricii din parcul industrial Tetarom III.

Bosch produce componente electronice pentru automobile, iar componentele finite produse aici sunt folosite la multe tipuri de sisteme, de la ABS până la parcarea automată. Componentele ajung la producători auto cunoscuţi din vestul Europei, dar şi în Iran şi Rusia.

Bosch a deschis în primăvara lui 2014 fabrica de la Jucu aflată în parcul industrial Tetarom şi este unul dintre cei mai importanţi investitori de aici, alături de italienii de la De’Longhi care au preluat fosta hală Nokia. Bosch are la Cluj peste 1.500 de angajaţi şi o producţie lunară de peste un milion de produse finite.

Din arhiva Actualdecluj.ro:

GALERIE FOTO:Cum a fost Ziua Bosch la Jucu

 

Investitiile pentru unitatea din Jucu au depăşit 70 milioane euro, Bosch apelând şi la ajutoare de stat. Grupul german este printre companiile care au solicitat de cele mai multe ori ajutoare de stat. În ianuarie a primit un ajutor de stat de 97 milioane lei pentru proiecte de investiţii de 436 milioane lei prin care se angaja să creeze 550 de locuri de muncă. La Jucu sunt produse unităţi electronice de control pentru diverse sisteme ale maşinii, cum ar fi ABS-ul sau sistemul Start Stop. Printre cele mai complexe produse realizate la Cluj se numără calculatoarele de motor. În 2015 si 2016, fabrica de componente auto a adăugat produse noi în portofoliu, inclusiv componente pentru airbaguri şi sisteme de asistenţă la parcare. Momentan, Bosch produce doar în Cluj unităţi de control electronice pentru eBike.

Unitatea de la Jucu este una dintre cele mai moderne ale grupului – se încadrează în tendinţa întâlnită în tot mai multe unităţi de producţie: Industrie 4.0 care se refera la combinarea automatizării cu sisteme Internet of Things, cu cele de cloud computing şi cu cele de cognitive computing. Toate posturile de lucru sunt conectate la baze de date şi toţi parametrii procesului de producţie pot fi vizionaţi în timp real la mare distanţă.

Vezi AICI mai multe imagini din fabrica de la Cluj, precum şi detalii despre procesele de lucru

 

Imagini din interiorul fabricii, furnizate de Bosch:

 

 

 

 

Despre planurile din Tetarom III:

Bosch şi De’Longhi se extind cu fabrici la Cluj

 

 

 

Un comentariu

  1. Buna, foarte buna firma, foarte serioasa cu angajatii, ce-a mai buna firma la care am lucrat pana acuma, cu tot ca nu mai lurez la firma m-as intoarce cu drag inapoi, niste oameni exceptionali si sefi de care sa tot ai, felicitari pt tot ce faceti, recomand.

Scrie un comentariu

Articole similare