Închide

E oficial: Banca Transilvania cumpără Bancpost, o bancă ce deţine 3% din piaţa românească

EconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 24, 2017 0 2076

Banca Transilvania va achiziționa de la Eurobank Group acțiunile pe care le deține la Bancpost, anunţă azi reprezentanţii grupului financiar cu sediu la Cluj. Tranzacţia include şi societăţile din Grupul Eurobank din România – ERB Retail Services IFN S.A. și ERB Leasing IFN S.A. Cele două bănci au ajuns la un acord. Banca Transilvania, cu sediu la Cluj, este numărul doi pe piaţa din România, iar prin această tranzacţie îşi extinde prezenţa.

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat ieri perfectarea tranzacţei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni de 99,15% deţinut de către Eurobank Group în capital social al Bancpost. BT şi Bancpost vor continua să își desfășoare activitatea independent, până la primirea aprobărilor BNR şi ale Consiliului Concurenței, estimată în lunile următoare. Odată finalizată achiziția, BT va integra Bancpost în businessul său, cu sprijinul echipelor ambelor bănci.

“Achiziționarea Bancpost este o oportunitate pentru BT datorită potențialului de integrare cu businessul nostru. Această achiziție completează strategia de creștere organică a Băncii Transilvania, consolidându-ne poziția pe piață.”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al BT. ”Odată cu vânzarea Bancpost și a societăților afiliate, Eurobank își îndeplinește ultima obligație de vânzare conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeană”, a transmis Stavros Ioannou, Director General Adjunct, Eurobank.

Barclays Bank PLC a fost unicul consultant financiar al Băncii Transilvania pentru această tranzacție. PeliFilip a oferit consultanță juridică, iar Deloitte,consultanță financiară pentru aspecte contabile și de diligență.Mediobanca – Banca di Credito Finanziario S.p.A. și HSBC Bank Plc au fost consultanții financiari ai Eurobank pentru tranzacție, iar Shearman & Sterling LLP și Schoenherr şi Asociatii SCA au asigurat consultanța juridică.

Cu peste 13% cotă de piață şi active totale de 54,9 miliarde lei (11,9 miliarde euro), Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 7.000 de angajaţi, 2,2 milioane de clienţi, lider de piață în domeniul cardurilor şi aproximativ 500 de sedii.

Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor din România, cu aproape 3% din piață şi active de 11,6 miliarde lei (2,5 miliarde euro). Echipa sa cuprinde peste 2.000 de angajați, iar rețeaua, aproximativ 150 de sedii. Peste 1 milion de clienți lucrează cu Bancpost.

Cum se va derula procesul:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu