Închide

„Legea pe-nțelesul tinerilor”. Un judecător din Cluj lansează un volum care te ajută să-ți înțelegi mai bine drepturile

ActualitateCulturăTop News by Catalin Suciu - nov. 24, 2017 0 1340

Cristi Danileț, judecător în Cluj-Napoca, publică un volum pe înțelesul tuturor în privința drepturilor și obligațiilor pe care le avem ca cetățeni.

Sunt capitole întregi în care magistratul explică concis, la subiect, mai multe depturi pe care ți le oferă, de exemplu, contractul de muncă. El scrie despre libertatea de exprimare, despre alocațiile de care poți beneficia, despre violența domestică, protejarea copiilor lipsiți de familie, învățământ, drepturile elevilor, despre sistemul de sănătate și multe altele. Toate, explicate fără termeni greoi din manualele obișnuite. Volumul e adresat, în principal, tinerilor.

„Am scris acest manual ca să aflaţi ce drepturi şi îndatoriri aveți, ce garanţii sunt prevăzute în lege şi mai ales cum sunteţi protejaţi de organele statului atunci când aveţi o problemă majoră. Poate că informaţiile din această carte vă vor ajuta pe unii dintre voi să luaţi decizia corectă în ceea ce vă priveşte. Şi, cine ştie, poate că unii dintre voi vă veţi simţi atraşi de acest domeniu, şi în viitor vom deveni colegi.Aşa că vă invit să lăsaţi deoparte Facebookul pentru câteva ore şi să intraţi în universul regulilor şi al legilor. Începem cu prima regulă: aveţi dreptul să vă ştiţi drepturile!“, spune Cristi Danileț.

După ce a lucrat douăzeci de ani ca judecător specializat în cazurile de delincvență juvenilă și peste cinci ani ca instructor de educație juridică în zeci de școli și licee din țară, Cristi Danileț propune un îndrumar practic cu privire la reguli și legi, destinat îndeosebi celor care sunt în formare, dar și cititorilor de orice vârstă care vor să-și cunoască mai bine drepturile și obligațiile, precum și felul în care legea îi poate sancționa sau îi poate apăra.

Lansarea va avea loc sâmbătă, la Târgul de Carte Gaudeamus, în București.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare