Închide

FOTO Cum arată baza de cinci stele și de 1 milion de euro pe care vrea s-o facă U Cluj. „Studenții” vor parteneriat cu o formație puternică din Olanda

SportTop News by Catalin Suciu - ian. 22, 2017 1 2061

Universitatea are planuri mari, iar în 2019, atunci când își va serba centenarul, clubul speră să fie pe prima scenă din România.

Actualmente în al patrulea eșalon, U Cluj vrea să promoveze succesiv și în același timp să-și clădească o bază solidă, o Academie europeană de fotbal. Așa cum actualdecluj.ro a anunțat la începutul acestei luni, U vizează construirea unei baze de pregătire la cele mai înalte standarde (DETALII AICI). De asemenea, clubul își reorganizează centrul de copii și juniori, iar Mircea Cojocaru, cel care va conduce activitatea centrului juvenil, a fost la Academia Gheorghe Hagi pentru a vedea exact cum e organizată.

„Miza pe copii și pe juniori, creșterea acestora este o necesitate. E o prioritate pentru noi. Prioritatea zero e construirea unei baze de pregătire cu toate dotările de care e nevoie. Proiectul este gata, vom căuta sponsori. Această bază va fi în Ciurila pe un teren pe care îl primim în concesiune pe o perioadă îndelungată de timp. Investiția se ridică spre un milion de euro”, a spus Sabău pentru actualdecluj.ro.

Baza5
„E un proiect sănătos (Academia Hagi-n.r.), care a dat rezultate și vrem să-l imităm cât putem, pentru că nu avem posibilitatea financiară a lui Gică Hagi. Feyenord, echipa la care am jucat, la nivel de juniori este la cel mai înalt nivel. Este peste Ajax, peste PSV și șeful academiei a fost antrenor secund când eu jucam. Îmi doresc să am o colaborare. Să fim sprijiniți, ajutați și chiar să trimită pe cineva de acolo să instruiască antrenorii de la centrul nostru. Copiii trebuie antrenați foarte bine ca să poate crește. Vreau să adun cei mai valoroși oameni din Cluj, care au lucrat cu copiii și să fomăm o echipă foarte puternică la nivel de antrenori. Mulți tatonează, mulți verifică și se informează. Dacă lucrurile sunt ca și înainte, doar cu promisiuni, dar concret nu realizăm nimic. Atunci trebuie să fim foarte atenți.

„Vor fi două terenuri de dimensiuni normale și un teren de antrenament mai mic. Ar urma să se pregătească acolo prima echipă și cei mai valoroși juniori din academie, cei între 16 și 19 ani. Ar mai avea camere, sală de mese, sală de forță și recuperare. Fără o astfel de bază sportivă nu pot să ai viitor. Sper să găsesc oameni care să vină alături de noi să ne sprijine. Sunt persoane care doresc să investească în acest proiect”, a spus Sabău, la emisiunea Fotbal Look de la Look TV.

Baza4Bazaaaaaaaaaaaaaaaa

 

 

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Bază sportivă de 1.000.000 de euro pentru U Cluj. Când e gata proiectul și unde va fi noul centru de pregătire

Hagi îi inspiră. U Cluj își contruiește Academie pe modelul “Regelui”. Cel care va coordona proiectul a stat o săptămână la Viitorul: “S-a interesat de organizare, de metodele de pregătire, de tot”

 

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Un comentariu

  1. cred ca se alege praful de baza asta sportiva din start.
   Daca nu se tine cont de conditiile climatice,atunci pregatirea de iarna s-ar putea face in Cluj la Polivalenta sau cu aprobare de la primarie pe stadion in parc .Daca baza sportiva ciurila nu are macar un maestru gradinar care sa se ocupe de terenurile cu iarba,daca macar un teren nu are drenaj si incalzire sau daca nu amenajeaza macar doua terenuri sintetice pentru vreme rea,iarasi nu ai facut nici o afacere. E nevoie de canalizare si gropi septice pentru sportivi si public,altfel toata lumea inclusiv vaca primarului o sa-si faca nevoile pe teren sau langa gard. Au nevoie de un mic spatiu pentru primul ajutor dotat cu cele necesare inclusiv defibrilator,pentru cazuri speciale. O mica cantina restaurant cu sala de sedinta si cate si mai cate. Un milion de euro,e absolut o iluzie. Totul se ridica la celputin 10 000 000 €. Ma intreb si eu cine vor fi sponsorii care vor da banii si apoi vor trebuii sa se uite prin gard la antrenamente si sa nu castige nimic din afacere. Daca nu investeste Sabau si oamenii lui apropiati,nimeni no o sa riste sa investeasca.Atunci la Ciurila nu o sa fie U ci trupa de fotbal penticostala.

  Scrie un comentariu